Δείτε την πιο μικρή πόλη του κόσμου με τους 30 κατοίκους!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 15:55 Δείτε την πιο μικρή πόλη του κόσμου με τους 30 κατοίκους!

Βρίσκεται στη βορειοδυτική Κροατία και έχει δικαιωματικά κερδίσει τον τίτλο της πιο μικρής πόλης του κόσμου.

Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένα μέρος ως πόλη διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ωστόσο το Hum της Κροατίας αποτελεί μια πόλη μνημείο που είναι η μικρότερη του κόσμου.

Βρίσκεται στην καρδιά της Istia, στον δήμο Buzet και περίπου 14 χιλιόμετρα μακριά από την ομώνυμη πόλη και μετρά μόλις 30 κατοίκους, ενώ ξεχωρίζει και για την ομορφιά του, με τα καλοδιατηρημένα τείχη του και τους δυο μικρούς δρόμους του με τις τρεις σειρές από σπίτια. Θεωρείται ότι αποτελεί πόλη-μνημείο κι ένα από τα πιο σπάνια παραδείγματα αστικής ανάπτυξης μέσα σε τείχη.

Μπορεί κανείς να φτάσει ως εκεί από το Buzet με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή και με τα πόδια, ενώ ο πιο ενδιαφέρον δρόμος είναι μέσω του Aleja Glagoljaša, που συνδέει το Roč και το Hum, με πολύ ενδιαφέροντα πέτρινα αξιοθέατα στη διαδρομή και τις γύρω εκτάσεις –το καθένα, μάλιστα, αντιπροσωπεύει ένα γράμμα του Γλαγολιτικού αλφάβητου.

Σύμφωνα με το θρύλο, το Hum χτίστηκε με τις πέτρες που άφησαν οι γίγαντες όταν έφτιαχναν πόλεις στην κοιλάδα του ποταμού Mirna. Παρά τους λιγοστούς του κατοίκους, η πόλη έχει διατηρήσει την ιεροτελεστία των «εκλογών του καλύτερου για ένα χρόνο», όπου όλοι συγκεντρώνονται στο δημαρχείο για να ψηφίσουν, σκαλίζοντας την ψήφο τους σε ξύλο

Πέραν του τίτλου του ως η μικρότερη πόλη του κόσμου, το Hum είναι επίσης διάσημο για το biska, ένα μπράντι αρωματισμένο με μια παραδοσιακή τοπική συνταγή. Κάθε χρόνο στα τέλη του Οκτώβρη, μάλιστα, προ πανδημίας, πραγματοποιείται εκεί και το Grappa Festival με παραγωγούς μπράντι από όλη την περιοχή της Istria.

Πηγή: clickatlife.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση