Δύο πελώρια γλυπτά χέρια καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Σικάγου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 15:51 Δύο πελώρια γλυπτά χέρια καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Σικάγου

Μία... υπενθύμιση συντροφιάς και σχέσης.

Τους ταξιδιώτες που διέρχονται από τη Multi-Modal Facility του αεροδρομίου O’Hare στο Σικάγο – μια δομή που συνδέει όλες τις επίγειες μεταφορές του αεροδρομίου – υποδέχεται, καθώς κινούνται μέσα από ένα ψηλοτάβανο αίθριο, ένα μνημειωδών διαστάσεων γλυπτό, έργο των Hank Willis Thomas και Coby Kennedy.

Αναδυόμενοι από τους τοίχους αίθουσας με κυλιόμενες σκάλες δύο πελώριοι βραχίονες – περίπου 8,3 μέτρα και 9,5 μέτρα – τείνουν ο ένας προς τον άλλον λες και πρόκειται να δώσουν τα χέρια. Το έργο, με επωνυμία «REACH», παίρνει παράδειγμα από το σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί μέσα σε έναν πολυσύχναστο κόμβο μετακίνησης και επαναπροσδιορίζει έναν χώρο προσωρινής παραμονής σε μια υπενθύμιση συντροφιάς και σχέσης.

«Το “REACH” είναι ένα σημείο σύνδεσης και μια μεγάλης κλίμακας χειρονομία που μας εμπνέει να συναντηθούμε» λέει ο Thomas, ο οποίος συχνά ενσωματώνει στα έργα του χέρια και βραχίονες σε συμβολικές στάσεις όπως αγκαλιές και άλλες.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση