Αίγυπτος: Αμμοθύελλα "σφυροκοπά" το Κάϊρο και προκαλεί χάος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 14:43 Αίγυπτος: Αμμοθύελλα "σφυροκοπά" το Κάϊρο και προκαλεί χάος

Φονικό το πέρασμα της αμμοθύελλας που έπληξε τις τελευταίες ώρες την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, αφού ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση πινακίδας στο Κάϊρο.

Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης και άμμου κάλυψε την Πέμπτη (01/06) μεγάλο μέρος της Αιγύπτου, σε μία φονική αμμοθύελλα που έπληξε την πρωτεύουσα και αρκετές περιοχές, αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.

Το θύμα, όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε μια διαφημιστική πινακίδα σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας εξαιτίας της αμμοθύελλας, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, λόγω της αμμοθύελλας τέσσερα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στον αυτοκινητόδρομο της 6ης Οκτωβρίου στο κέντρο του Καΐρου, όπου κατοικούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

Οι αρχές εργάστηκαν για να «απομακρύνουν τα συντρίμμια της πινακίδας και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία της κυκλοφορίας», πρόσθεσε η εφημερίδα.

Παράλληλα, οι αρχές έκλεισαν δύο λιμάνια κατά μήκος της διώρυγας του Σουέζ την Πέμπτη «λόγω κακών καιρικών συνθηκών», συμπεριλαμβανομένων των έντονων ανέμων και των υψηλών κυμάτων που συνοδεύουν την αμμοθύελλα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αίγυπτος πλήττεται από σφοδρές αμμοθύελλες, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα, καθώς το 2021 κατά τη διάρκεια μίας παρόμοιας καταιγίδας, η μειωμένη ορατότητα οδήγησε το γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given να σφηνωθεί διαγώνια κατά μήκος της διώρυγας του Σουέζ, διαταράσσοντας τις εμπορικές ροές για σχεδόν μια εβδομάδα.

Πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση