Οι ΗΠΑ «δείχνουν» ότι η Ρωσία προκάλεσε την έκρηξη στο φράγμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το NBC

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 22:04 Οι ΗΠΑ «δείχνουν» ότι η Ρωσία προκάλεσε την έκρηξη στο φράγμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το NBC

Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την έκρηξη που σημειώθηκε στο φράγμα της Χερσώνας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το NBC News, που επικαλείται πληροφορίες 3 αξιωματούχων, οι 2 εκ των οποίων είναι Αμερικανοί.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται για να αποχαρακτηρίσει ορισμένες πληροφορίες και να τις δώσει στη δημοσιότητα ήδη από το απόγευμα της Τρίτης (6.6.2023, τοπική ώρα), μετέδωσε το NBC News για την έκρηξη που προκλήθηκε σήμερα στο φράγμα της Χερσώνας, για την οποία αλληλοκατηγορούνται Ρωσία και Ουκρανία.

Ένας χείμαρρος νερού απελευθερώθηκε από το μεγάλο φράγμα στον ποταμό Δνείπερο που χωρίζει τις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνάμεις στη νότια Ουκρανία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ένα μέρος της εμπόλεμης ζώνης και χωρικοί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ανατίναξε το φράγμα του Δνείπερου στη Νόβα Καχόφκα, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ουκρανία έκανε σαμποτάζ στο φράγμα.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση