«Απέραντη λίμνη» σπίτια και δρόμοι στη Νέα Υόρκη - Καταρράκτες μέσα στο Μετρό - «Σάρωσαν» τα πάντα οι πλημμύρες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 14:43 «Απέραντη λίμνη» σπίτια και δρόμοι στη Νέα Υόρκη - Καταρράκτες μέσα στο Μετρό - «Σάρωσαν» τα πάντα οι πλημμύρες

Lockdown έφεραν στη Νέα Υόρκη οι έντονες βροχοπτώσεις, που έχουν προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες, που έχουν «σαρώσει» τα πάντα στο πέρασμά τους. Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σπίτια και δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. 

Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Νέα Υόρκη έχουν «θερίσει» μεγάλους οδικούς άξονες, οι εκκλήσεις των Αρχών στους κατοίκους της να μείνουν σπίτι, περιορίζοντας τις μετακινήσεις, είναι συνεχείς, ενώ μαθητές οδηγήθηκαν σε υψηλούς ορόφους των πλημμυρισμένων σχολείων.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης προειδοποίησε όσους ζουν σε υπόγεια να προετοιμαστούν για τα χειρότερα. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να μην υποτιμήσουν την καταιγίδα, κάνοντας λόγο για κινδύνους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι κάτοικοι λάμβαναν ειδοποιήσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα από την μετεωρολογική υπηρεσία, που τους προειδοποιούσε για επικείμενες πλημμύρες. Η προειδοποίηση παρέμεινε σε ισχύ μέχρι το βράδυ. Ωστόσο, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην οδηγούν παρότι η καταιγίδα βρισκόταν σε ύφεση.

Όλη την ημέρα, σε πολλούς σταθμούς του μετρό δημιουργήθηκαν καταρράκτες με νερό, με τα δρομολόγια να διακόπτονται ακόμη και σε μεγάλους κόμβους όπως το Barclays Center.

Ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών δήλωσε ότι η Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της ημέρας δέχθηκε όση βροχή συνήθως δέχεται σε διάστημα τριών μηνών. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ο ποταμός Μπρονξ είχε φτάσει τα 4,9 πόδια και κινδύνευε να σπάσει τις όχθες του.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση