Αριθμός ρεκόρ από γύπες σε προστατευόμενη περιοχή στη Βουλγαρία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 11:16 Αριθμός ρεκόρ από γύπες σε προστατευόμενη περιοχή στη Βουλγαρία

Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Αριθμός ρεκόρ από γύπες καταμετρήθηκε στη Βουλγαρία.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 20 γυπαετοί και μαυρογύπες καταμετρήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή Σακάρ στα μέσα Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Πράσινα Βαλκάνια και Ταμείο για την Άγρια Χλωρίδα και Πανίδα (FWFF) πρόκειται για αριθμό ρεκόρ για τα συγκεκριμένα προστατευόμενα είδη του γύπα.

Το Σακάρ είναι ένα από τις πιο σημαντικές οροσειρές για γύπες στη Βουλγαρία, μεταξύ άλλων όπως το Πιρίν και τη Ρίλα. Πρόκειται για μία προστατευόμενη περιοχή, μέρος του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000, που φαίνεται να συνδέει ξεχωριστές αποικίες των γυπαετών και των μαυρογύπων στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι δραστηριότητες διατήρησης και έρευνας στην προστατευόμενη περιοχή πραγματοποιούνται στο πλαίσιο πολλών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-BTA

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση