Πώς γεννήθηκε το σήμα της Ferrari

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 17:34 Πώς γεννήθηκε το σήμα της Ferrari

Η ιστορία του περίφημου «prancing horse» της Ferrari ξεκινά τον Απρίλιο του 1919 όταν και θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του πάνω στο πολεμικό αεροσκάφους του διάσημου Ιταλού πιλότου Francesco Baracca.

Βέβαια χρειάστηκαν να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια ώστε το καλπάζον άλογο να συνδεθεί με την αυτοκίνηση και τον Enzo Ferrari.

Προηγήθηκε η γνωριμία του Enzo με τους γονείς του αδικοχαμένου πιλότου της ιταλικής αεροπορίας και η προτροπή τους ο Ferrari να χρησιμοποιεί στα αγωνιστικά τετράτροχο το έμβλημα που κοσμούσα και τα πολεμικά αεροσκάφη του ήρωα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Έτσι και έγινε, με τις αγωνιστικές Ferrari να «φορούν» για πρώτη φορά το «prancing horse» στις 9 Ιουλίου του 1932, κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα του Spa.

Μάλιστα η τύχη χαμογέλασε στην Ferrari 8C 2300 MM των Brivio και Siena κόβοντας πρώτη το νήμα μπροστά από μία ακόμα πρόταση της Scuderia.

24 χρόνια μετά την προτροπή της κοντέσας, η Ferrari ιδρύεται ως αυτοκινητοβιομηχανία με κάθε επισημότητα και το ίδιο ακριβώς έμβλημα θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο ρύγχος του πρώτου αυτοκινήτου που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του Μαρανέλο.

Με το πέρασμα των ετών, το σήμα της Ferrari θα τροποποιηθεί πριν πάρει τη σημερινή, τελική μορφή του, ενώ ακόμα και το κίτρινο χρώμα το οποίο χρησιμοποιείται σαν φόντο έχει το δικό του συμβολισμό, παραπέμποντας στο επίσημο χρώμα της Μόντενα.

Η Ferrari και το καλπάζον άλογο κυριάρχησε και στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποτελώντας με διαφορά τη δημοφιλέστερη ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Αρης Βρετός

Πηγή: thecars.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση