Η απίστευτη φωτογραφία ενός αξιαγάπητου και σπάνιου μωρού-ουρακοτάγκου που ξυπνάει χαμογελώντας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 13:55 Η απίστευτη φωτογραφία ενός αξιαγάπητου και σπάνιου μωρού-ουρακοτάγκου που ξυπνάει χαμογελώντας (ΦΩΤΟ)

Ένα πανέμορφο αλλά σπάνιο μωρό-ουρακοτάγκος γεννήθηκε πριν λίγους μήνες στον ζωολογικό κήπου του Μπλάκπουλ στην Αγγλία.

Ο ουρακοτάγκος πήγε το όνομα «Jarang» που σημαίνει «σπάνιος» στην γλώσσα Malay και είναι μόλις έξι μηνών. Μάλιστα, είναι ο πρώτος του είδους του που γεννιέται εδώ και 20 χρόνια στον ζωολογικό κήπο, κάτι που τον κάνει ξεχωριστό και το καμάρι της μαμάς του.

Είναι ουρακοτάγκος του Βόρνεο, ένα είδος που σήμερα αριθμεί περίπου 100.000 και προβλέπεται ότι θα μειωθεί κατά 86% τοις εκατό έως το 2025 από τον πληθυσμό του 1950. Το σπάνιο είδος βρίσκεται, δηλαδή, υπό εξαφάνιση.

Η γέννησή του στις 14 Ιουνίου χαιρετίστηκε ως «πολύ ιδιαίτερη» από τον ζωολογικό κήπο, ο οποίος συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Απειλούμενων Ειδών.

Η μαμά του Jarang, η Jingga, ήρθε στο Μπλάκπουλ το 2017 από τη Βαρκελώνη. Ο πατέρας του, ο Kawan, ήρθε από την Ολλανδία, το 2022.

Η απίθανη φωτογραφία του μωρού-ουρακοτάγκου

Ο 53χρονος φωτογράφος Gary Cox απαθανάτισε την τρυφερή στιγμή που το αξιαγάπητο μωρό ξυπνά και τεντώνεται με υψωμένες τις γροθιές του, ενώ είναι ακόμα ξαπλωμένο στο αναπαυτικό κρεβατάκι του με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του καθώς αντικρίζει τη μαμά του.

Το μικροσκοπικό ακόμη ουρακοταγκάκι έχει μια σκανταλιάρα λάμψη στα μάτια του και θυμίζει τον «King Louie», τον εύθυμο ουρακοτάγκο από την ταινία «Το βιβλίο της Ζούγκλας» της Disney.

Ο φωτογράφος από το Μάντσεστερ, δήλωσε: «Ο Jarang ήταν πολύ κοντά στη μαμά του από το τζάμι. Είμαι σίγουρος ότι ο Jingga μας τον έδειχνε. Φαίνεται εξαιρετικά περήφανη και φροντίζει όλοι να μπορούν να δουν τη μικρή της περηφάνια και τη χαρά».

«Άλλα ζώα τείνουν να κρατούν τα μικρά τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα», κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση