Ανταρκτική: Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου κινείται μετά από 37 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 22:21 Ανταρκτική: Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου κινείται μετά από 37 χρόνια

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την πορεία του - Μπορεί να απειλήσει την επιβίωση εκατομμυρίων ζώων της θάλασσας και να διαταράξει την ναυσιπλοΐα

Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο άρχισε να κινείται μετά από 37 χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες όπως μεταδίδουν Reuters και BBC.

Το παγόβουνο A23a, όπως λέγεται, είναι περίπου τρεις φορές το μέγεθος της πόλης της Νέας Υόρκης και είχε αποκολληθεί από τις ακτές της Ανταρκτικής και το 1986, αλλά σχεδόν αμέσως κόλλησε στη θάλασσα Weddell για να γίνει ουσιαστικά ένα νησί πάγου.

 
reuters
 
 

Ωστόσο, εικόνες από δορυφόρο δείχνουν ότι το παγόβουνο, που ζυγίζει σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο μετρικούς τόνους, κινείται γρήγορα, με τη βοήθεια ισχυρών ανέμων και ρευμάτων.

 
pagovouno0

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση