Βηθλεέμ: Χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος λόγω του πολέμου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 18:52 Βηθλεέμ: Χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος λόγω του πολέμου

Δεν θα υπάρξει χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Βηθλεέμ φέτος καθώς, στον τόπο που γεννήθηκε ο Ιησούς, τα Χριστούγεννα θα εορταστούν “διακριτικά και χωρίς πολλά φώτα” λόγω του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς.

Στη Βηθλεέμ, η οποία γειτνιάζει με την Ιερουσαλήμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πολλοί είναι εκείνοι οι κάτοικοι που έχουν επηρεαστεί έντονα από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που απέχει 50 χιλιόμετρα.

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το newsit.gr, οι ηγέτες των εκκλησιών συναντώνται κάθε χρόνο στην Βηθλεέμ για να κηρύξουν την έναρξη του σαρανταήμερου πριν από τα Χριστούγεννα, κάτι που συγκεντρώνει συνήθως πολλούς τουρίστες. Φέτος όμως οι δρόμοι και οι πλατείες στην πόλη αυτή που είναι χτισμένη πάνω σε έναν λοφίσκο είναι σχεδόν άδειες.

Ποτέ δεν έχουμε δει έτσι την Βηθλεέμ, ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η πόλη είναι άδεια, είναι θλιβερό”, λέει Reuters ο πατήρ Ιμπραχήμ Φαλτάς, ένας Φραγκισκανός μοναχός, μπροστά από τον Ναό της Γέννησης. “Η σημερινή θα έπρεπε να είναι μια ημέρα χαράς”, προσθέτει. Οι Παλαιστίνιοι πονάνε για τα “πολλά παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους που μαρτύρησαν σε αυτό τον τρελό πόλεμο”, σχολιάζει.

Μια ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 10 Νοεμβρίου οι αρχηγοί των εκκλησιών στους Αγίους Τόπους εκφράζει συμπάθεια προς τους ανθρώπους που αγωνιούν για την “αβέβαιη τύχη των αγαπημένων τους”–μια πιθανή αναφορά στις οικογένειες και τους φίλους των ομήρων που συνέλαβε η Χαμάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση