Ολικό μπλακ άουτ στο φυσικό αέριο σχεδίαζε ο Πούτιν για να παγώσει τη Γερμανία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 19:26 Ολικό μπλακ άουτ στο φυσικό αέριο σχεδίαζε ο Πούτιν για να παγώσει τη Γερμανία

Η μυστική επίθεση που είχε σχεδιάσει ο Ρώσος πρόεδρος - Στη Γερμανία, σχεδόν 700 σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας λειτουργούν με ρωσικό αέριο

Στις 4 Απριλίου του 2022, ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωνει σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι η θυγατρική του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα «Gazprom Germania» θα κρατικοποιηθεί, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild».

Τι δεν είχε αποκαλύψει τότε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας; Η μεγάλη επίθεση του Πούτιν στη Γερμανία είχε «αναχαιτιστεί» από την κυβέρνηση του Βερολίνου, την 39η ημέρα του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Η ατμομηχανή της Ευρωζώνης θα είχε βυθιστεί σε ενεργειακό χάος εάν δεν υπήρχαν δύο Ρώσοι να διαρρεύσουν στην κυβέρνηση του Βερολίνου το μυστικό σχέδιο του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου. Όπως είχαν επιβεβαιώσει έγκυρες πηγές στην εφημερίδα Handelsblatt, το Κρεμλίνο είχε δώσει εντολή για ενεργειακό πόλεμο «κόβοντας» το φυσικό αέριο προς την Γερμανία.

Το τρομοκρατικό «όπλο» του Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν η «Gazprom Germania», η θυγατρική του ρωσικής Gazprom στη «καρδιά» του Βερολίνου. Μέσα σ΄ένα 24ωρο, τη Δευτέρα 4 Απριλίου του 2022, η Γερμανία επρόκειτο να αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο. Το κεντρικό πρόσωπο της μεγάλης επίθεσης του Πούτιν δεν ήταν κάποιος ολιγάρχης, όπως θα περίμενε κανείς αλλά ο αμφιλεγόμενος «DJ »της Μόσχας, Dmitrij Zepljaew («DJ Five»).

Ο «DJ» ήταν ο άνθρωπος που διηύθυνε ξένες εταιρείες, στις οποίες η Gazprom της Γερμανίας (με κέρδη 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως και 1.500 εργαζομένους) διοχέτευε κρυφά το ρωσικό χρήμα για να κάνει τις δουλειές της. «Βασικός στόχος της επίθεσης του Ρώσου προέδρου ήταν 500 μεγάλοι πελάτες της Gazprom: σχεδόν 250 δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, εκατομμύρια Γερμανοί , εταιρείες θέρμανσης και ζεστού νερού», επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γερμανία, σχεδόν 700 σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας λειτουργούν με ρωσικό αέριο. Την ίδια ώρα, 250 εταιρείες και βιομηχανικές εταιρείες εξαρτώνται από την στρόφιγγα που έχει την δυνατότητα να ανοιγογκλείσει το Κρεμλίνο: συμπεριλαμβανομένων κολοσσών χημικών και χάλυβα.

Ο επικεφαλής του Συνδικάτου Δήμων και Κοινοτήτων Gerd Landsberg μίλησε στη Bild για το μυστικό σχέδιο του Πούτιν και τις επιπτώσεις που θα είχε στην καθημερινότητα των πολιτών:

«Εκατομμύρια πολίτες θα τουρτούριζαν σε κρύα διαμερίσματα. Τα γραφεία δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και τα καταστήματα δεν θα λειτουργούσαν εξαιτίας του ψύχους. Εκατομμύρια εργαζόμενοι δεν θα μπορούσαν να πάνε στη δουλειά γιατί πολύ απλά οι εταιρείες δεν θα είχαν θέρμανση αφού θα είχαν ξεμείνει από φυσικό αέριο. Και φυσικά η τιμή του φυσικού αερίου θα είχε εκτιναχθεί στα ύψη. Ωστόσο, την Παρασκευή 1η Απριλίου του 2022, δύο Ρώσοι «πρόδωσαν» το σχέδιο του Πούτιν στη γερμανική κυβέρνηση», όπως υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Μέχρι σήμερα, οι δύο «ήρωες» κρύβονται γιατί φοβούνται για τη ζωή τους! Η κυβέρνηση του Βερολίνου είχε μόνο 50 ώρες στη διάθεσή της για να σώσει την κατάσταση. Μια ολιγομελής ομάδα αξιωματούχων χτύπησε την πόρτα του γραφείου του υπουργού Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, και κατέληξε σε ένα σχέδιο. Η λύση ήταν μία: η θυγατρική Gazprom του Κρεμλίνου να υπαχθεί σε κρατικό έλεγχο.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση