Νέα κόντρα Τουρκίας – Ισραήλ: «Να φιλοξενήσετε τους τρομοκράτες της Χαμάς» – «Ωμή βία σε βάρος αμάχων στη Γάζα»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 23:23 Νέα κόντρα Τουρκίας – Ισραήλ: «Να φιλοξενήσετε τους τρομοκράτες της Χαμάς» – «Ωμή βία σε βάρος αμάχων στη Γάζα»

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου (02/12) για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη της εκεχειρίας.

Πρώτος το χορό στην κόντρα ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ άνοιξε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν στο twitter.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς-ISIS δεν θα υπάρχει στη Γάζα την επόμενη μέρα. Το Ισραήλ θα απελευθερώσει τη Γάζα από τη Χαμάς, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ και για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής» ανέφερε ο Κόεν στην ανάρτησή του.

«Εσείς τουρκική προεδρία είστε ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήσετε στη χώρα σας τρομοκράτες της Χαμάς που δεν έχουν εξοντωθεί και φεύγουν από τη Γάζα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός υπουργός κάνοντας ευθεία επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αγνοείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Η χρήση «ωμής βίας εναντίον ενός ολόκληρου άμαχου πληθυσμού από μια δύναμη κατοχής δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυτοάμυνα», απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, ο Οντζού Κετσελί είπε ότι «όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και καταστρέφει τις βασικές ελευθερίες τους, τόσο περισσότερη αντίσταση θα αντιμετωπίσει, καθώς πολλοί περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την πραγματοποίηση των συλλογικών τους στόχων και ατομικά δικαιώματα».

«Στον πυρήνα του τρέχοντος προβλήματος βρίσκεται η ισραηλινή κατοχή, καθώς και η επεκτατική του νοοτροπία και οι κατασταλτικές ενέργειες που αγνοούν εντελώς τον νόμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις παγκόσμιες αρχές», είπε ο Κετσελί.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση