Ταξιδιωτικό χάος στην κεντρική Ευρώπη λόγω χιονιά -Ακυρώσεις πτήσεων, τρένων, προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 23:57 Ταξιδιωτικό χάος στην κεντρική Ευρώπη λόγω χιονιά -Ακυρώσεις πτήσεων, τρένων, προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδες

Μπορεί στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες να είναι ανοιξιάτικες, ωστόσο στην Ευρώπη ένα βαρύ πέπλο κακοκαιρίας, ο πρώτος χιονιάς για φέτος, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, έχει ντύσει πολλές περιοχές στα λευκά, ενώ σε κάποιες περιοχές έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις ακόμη και για χιονοστιβάδες.

Την ίδια ώρα λόγω της κακοκαιρίας με προβλήματα γίνονται οι μετακινήσεις και τα ταξίδια στη νότια Γερμανία, σε τμήματα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Αφού αρχικά ανακοίνωσε διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, το αεροδρόμιο του Μονάχου ανακοίνωσε αργότερα ότι οι πτήσεις θα ακυρωθούν μέχρι τις 6 το πρωί αύριο, μετά τη σφοδρή χιονόπτωση.

Άλλα αεροδρόμια της περιοχής, μεταξύ άλλων στη Ζυρίχη, ανακοίνωσαν επίσης καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Στην Αυστρία και την Ελβετία, η χιονόπτωση οδήγησε τους αξιωματούχους να σημάνουν συναγερμό για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων.

Οι επαρχίες του Τιρόλου και του Βόραλμπεργκ στη δυτική Αυστρία αναβάθμισαν τις προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδες στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, αφού στην περιοχή έπεσε μισό μέτρο χιόνι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η αυστριακή σιδηροδρομική εταιρεία OeBB ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι διάφορα δρομολόγιά της σε όλη τη χώρα ακυρώνονται καθώς έκλεισαν τμήματα γραμμών.

Στην Τσεχία, ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος και ορισμένοι άλλοι δρόμοι αποκλείστηκαν για ώρες, τα τρένα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιμετώπισαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις, ενώ πάνω από 15.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

Ο βασικός αυτοκινητόδρομος D1 που συνδέει την πρωτεύουσα Πράγα με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Μπρνο φράκαρε για ώρες μετά από ατύχημα που προκάλεσε ουρά φορτηγών μήκους 20 χιλιομέτρων. Κυκλοφοριακό κομφούζιο σημειώθηκε και σε άλλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου, καθώς και στον D5 που συνδέει την Πράγα με τη Γερμανία.

Ορισμένα τρένα υψηλής ταχύτητας και περιφερειακά τρένα αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα δρομολόγιά τους στο νότιο τμήμα της χώρας, καθώς τα διασυνοριακά τρένα από τη γειτονική Αυστρία και τη Γερμανία δεν λειτουργούσαν, ενώ ορισμένοι δρόμοι αναμένεται να παραμείνουν κλειστοί μέχρι το βράδυ απόψε.

Σχολιάζοντας τη σημερινή χιονόπτωση στο αεροδρόμιο του Μονάχου, ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Μέχρι στιγμής οι διακοπές είναι υπέροχες! Κολλήσαμε στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω του χιονιού. Πιθανώς 2 ακόμη ημέρες στο αεροδρόμιο:) Δεν υπάρχει τρόπος να μπούμε και να βγούμε».

Η ανάρτηση συνοδευόταν από ένα βίντεο με ανθρώπους να βγαίνουν από το αεροπλάνο και να αντικρίζουν τον διάδρομο προσγείωσης καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα χιονιού.

 

 

Τα τρένα από και προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου σταμάτησαν επίσης, ανακοίνωσε ο εθνικός σιδηρόδρομος της Γερμανίας, συμβουλεύοντας τους επιβάτες να αναβάλλουν το ταξίδι τους ή να αλλάξουν διαδρομή.

Το πρακτορείο ειδήσεων dpa μετέδωσε ότι ορισμένοι επιβάτες στο Μόναχο και στην κοντινή πόλη Ουλμ πέρασαν τη νύχτα της Παρασκευής σε τρένα λόγω αυτής της στάσης των σιδηροδρόμων.

Αξιωματούχοι της γερμανικής Μπουντεσλίγκα ανακοίνωσαν επίσης ότι ακυρώθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ουνιόν Βερολίνου, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου στο Μόναχο.

Τα υπεραστικά δρομολόγια επλήγησαν επίσης στην ευρύτερη περιοχή της βαυαρικής πρωτεύουσας και στις γραμμές προς Σάλτσμπουργκ, Ίνσμπρουκ, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη και Λιντάου/Ζυρίχη.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία 30 έως 40 εκατοστά φρέσκου χιονιού αναμένονταν στη Βαυαρία μέσα σε λίγο περισσότερο από 24 ώρες μέχρι σήμερα το βράδυ.

Βίντεο με το χιόνι στη Λουκέρνη

Bίντεο από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαίρα σε Αυστρία και βόρεια Ιταλία, στην περιοχή της Αόστα, στην καρδιά των Ιταλικών Αλπεων:

Βιέννη:

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση