Κωνσταντινούπολη: Η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο το 2023 - Ποιες συμπληρώνουν την 10άδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 12:57 Κωνσταντινούπολη: Η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο το 2023 - Ποιες συμπληρώνουν την 10άδα

Οι πόλεις μετρήθηκαν σε 55 μετρήσεις σε έξι κατηγορίες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Euromonitor International, εταιρεία έρευνας της αγοράς με έδρα το Λονδίνο, δημοσίευσε τον ετήσιο κατάλογό της με τους 10 κορυφαίους προορισμούς πόλεων στον κόσμο για τους ταξιδιώτες για το 2023.

Όπως αναφέρεται στο CNBC, η έκθεση συνέκρινε τις πόλεις χρησιμοποιώντας 55 μετρήσεις σε έξι κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών υποδομών, της υγείας, της ασφάλειας, της βιωσιμότητας, αλλά και των τουριστικών επιδόσεων. Όπως αναφέρεται στην έκθεση τα διεθνή ταξίδια συνέχισαν την ισχυρή του ανάπτυξη και την χρονιά που μας πέρασε, φανερώνοντας για μια ακόμη φορά πως τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας αποτελούν παρελθόν.

Μόνο μια πόλη των ΗΠΑ στη λίστα

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, η Νέα Υόρκη ήταν ο μόνος προορισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες που μπήκε στη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς της Euromonitor International. Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών είδε 11 εκατομμύρια αφίξεις, μια αύξηση της τάξεως του 24% από το 2022 έως το 2023.

«Οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να προτιμούν τις αυθεντικές και τοπικές εμπειρίες εκτός από τις εναλλακτικές λύσεις βιώσιμου τουρισμού», ανέφερε η Nadejda Popova, Senior Manager της Euromonitor International για τα ευρήματα της έκθεσης.

Η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο το 2023

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα άλλα στοιχεία αναφορικά με το ποιες πόλεις συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα, αλλά και το πια βρέθηκε στην κορυφή για την χρονιά που μας πέρασε. Σύμφωνα με την έκθεση, την πρωτιά απέσπασε η Κωνσταντινούπολη, καθώς ήταν η πόλη με τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις το 2023. Συγκεκριμένα η πόλη είδε 20,2 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023, μια αύξηση που αγγίζει το 26% από το 2022 έως το 2023.

Το ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Φιλοξενεί πολλά ιστορικά κτίρια, μνημεία και ναούς, όπως η Αγία Σοφία, το ανάκτορο Τοπ Καπί, καθώς και τα τείχη της Κωνσταντινούπολης.

Το Λονδίνο ήρθε στη δεύτερη θέση με 18,8 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις το 2023. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρωτεύουσα της Αγγλίας σημείωσε αύξηση επισκεπτών 17% από έτος σε έτος από το 2022 έως το 2023.

Αναλυτικά οι 10 κορυφαίες πόλεις για διεθνείς ταξιδιώτες 2023

  • Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
  • Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ντουμπάι, ΗΑΕ
  • Αττάλεια, Τουρκία
  • Παρίσι, Γαλλία
  • Χονγκ Κονγκ
  • Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
  • Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  • Κανκούν, Μεξικό
  • Μέκκα, Σαουδική Αραβία

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση