Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 15:39 Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο.

Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 3.09 μ.μ., σήμερα Τρίτη, εντοπίζεται κοντά στο Στενό των Δαρδανελίων.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 13 χιλιόμετρα.

Ευθ. Λέκκας: Περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

Την εκτίμηση πολλών σεισμολόγων ότι επίκειται ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, επανέλαβε χθες, Δευτέρα, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι σε μια μεγάλη τεκτονική δομή –το ρήγμα Βόρειας Ανατολίας, μήκους 1.300 χλμ.- το μόνο τμήμα που δεν έχει σπάσει και δεν έχει δώσει μεγάλο σεισμό, είναι στον θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Είπε επίσης ότι 50 χιλιόμετρα νοτιότερα υπάρχει το ρήγμα της Προύσας που επίσης παρουσιάζει υστέρηση.

«Περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι εκτίμηση μόνο Τούρκων σεισμολόγων, αλλά επιστημόνων και από άλλες χώρες. Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι, επειδή στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης κατοικούν 20 εκατ. άνθρωποι, υπάρχει μεγάλη έκθεση του πληθυσμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση