Το πολύχρωμο λεωφορείο-βιβλιοθήκη της RuPaul μοιράζει βιβλία για μια Αμερική χωρίς διακρίσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 16:01 Το πολύχρωμο λεωφορείο-βιβλιοθήκη της RuPaul μοιράζει βιβλία για μια Αμερική χωρίς διακρίσεις

Η πιο διάσημη drag queen των ΗΠΑ ίδρυσε ένα βιβλιοπωλείο για την προώθηση βιβλίων από συγγραφείς που δεν εκπροσωπούνται, λόγω του χρώματος ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνονται ολοένα και περισσότερες προσπάθειες περιορισμού της πρόσβασης σε βιβλία που είναι γραμμένα από ΛΟΑΤΚΙ+ ή μη λευκά άτομα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν βιβλιοθήκες και οργανώσεις για την ελευθερία του λόγου.

Ορισμένες βιβλιοθήκες έχουν δεχθεί απειλές για βόμβες και άλλες έχουν κλείσει γι' αυτό τον λόγο. Ταυτόχρονα, κάποιες πολιτείες επιχειρούν να απαγορεύσουν τα drag shows και να περιορίσουν την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τα τρανς άτομα.

Η περφόρμερ και τηλεοπτική παραγωγός RuPaul (καλλιτεχνικό όνομα του RuPaul Charles), που είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη drag queen των ΗΠΑ, είναι η συνιδρύτρια ενός νέου διαδικτυακού βιβλιοπωλείου που θα στείλει ένα λεωφορείο από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ προς τον Νότο για τη δωρεάν διανομή βιβλίων στα οποία στοχεύουν αυτές οι απαγορεύσεις.

Με άλλους δυο εταίρους, η RuPaul ίδρυσε το βιβλιοπωλείο Allstora, το οποίο θα προωθεί συγγραφείς που δεν εκπροσωπούνται και θα τους παρέχει μεγαλύτερο μερίδιο κερδών από ό,τι άλλοι διαδικτυακοί βιβλιοπώλες.

Η RuPaul δήλωσε ότι αυτό το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο θα καλύψει ένα σημαντικό κενό, ειδικά σε «αυτές τις παράξενες μέρες που ζούμε», για να υποστηρίξει τις ιδέες των ανθρώπων «που είναι πρόθυμοι να προωθήσουν τη συζήτηση γύρω από πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που συνήθως αποκρύπτονται».

Η RuPaul, ένα ισχυρό πρόσωπο της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, έφερε το mainstream κοινό σε επαφή με την τέχνη του drag, μέσα από το ριάλιτι RuPaul's Drag Race, που προβάλλεται για δέκατη έκτη σεζόν στις ΗΠΑ, με πολλές ακόμα διεθνείς βερσιόν να μεταδίδονται παράλληλα σε όλο τον κόσμο.

Η κίνησή της είναι μια απάντηση σε όσους επιδιώκουν να περιορίσουν την πρόσβαση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κουλτούρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η προσπάθειά της επιδιώκει να δώσει φωνή σε κάθε παιδί που νιώθει ότι δεν εκπροσωπείται.

Η ίδια δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την απαγόρευση των βιβλίων και των παραστάσεων «θα πέσουν στο κενό, αφού η ιστορία έχει δείξει ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να περιορίσουν την πρόσβαση σε κάτι, τόσο περισσότεροι άνθρωποι έλκονται από αυτό».

Στο Allstora, η RuPaul θα επιμεληθεί μια μηνιαία λέσχη βιβλίου που θα περιλαμβάνει και συνεντεύξεις με συγγραφείς. Την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορούν και τα απομνημονεύματά της με τίτλο «The House of Hidden Meanings».

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση