Γονική συναίνεση για νέους κάτω των 16 ετών για χρήση λογαριασμών social media στη Φλόριντα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 13:03 Γονική συναίνεση για νέους κάτω των 16 ετών για χρήση λογαριασμών social media στη Φλόριντα

Αλλάζει το σκηνικό με τα social media στις ΗΠΑ.

Νέο νομοσχέδιο που υπογράφηκε από τον Κυβερνήτη της Φλόριντα φέρνει τα πάνω κάτω στα social media για τους νέους και την πρόσβασή τους σε αυτά.

Από την 1η Ιανουαρίου 2025, όσοι νέοι κάτω των 16 ετών θέλουν να έχουν λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να έχουν γονική συναίνεση, ενώ όλες οι πλατφόρμες θα πρέπει να εφαρμόζουν σύστημα επιβεβαίωσης της ηλικίας του χρήστη.

Οι πλατφόρμες social media θα υποχρεώνονται πλέον να εμποδίζουν την εγγραφή σε παιδιά κάτω των 14 ετών και αν εντοπίσουν κάποιον λογαριασμό, να τον διαγράφουν.

Για όσα παιδιά είναι 14-16 ετών θα απαιτείται πλέον η γονική συναίνεση για τη δημιουργία και λειτουργία λογαριασμών, ενώ με την εντολή του γονέα οι λογαριασμοί αυτοί θα πρέπει να διαγράφονται άμεσα.

Όποια εταιρεία δεν συμμορφωθεί με αυτούς τους κανόνες, ενδέχεται να τεθούν αντιμέτωπες με τον νόμο και πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα 50.000 δολάρια ανά περίπτωση.

Όπως είναι λογικό, οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει να αντιδρούν, αλλά φαίνεται πως δεν θα έχει ιδιαίτερη επιτυχία αυτή η κίνηση.

Ήδη πολλές άλλες Πολιτείες της Αμερικής κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Πηγή εικόνας: wusf.org

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση