Η NASA επιβεβαιώνει: Αντικείμενο που έπεσε σε σπίτι στη Φλόριντα ήταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 09:37 Η NASA επιβεβαιώνει: Αντικείμενο που έπεσε σε σπίτι στη Φλόριντα ήταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (φωτο: Χ)

Διαπέρασε την οροφή αλλά και δυο πατώματα σπιτιού στην αμερικανική πολιτεία τον Μάρτιο

Η NASA επιβεβαίωσε πως το αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή ενός σπιτιού στην Φλόριντα τον Μάρτιο, προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σύμφωνα με τη NASA, το αντικείμενο αυτό προερχόταν από φορτίο αναλωμένων μπαταριών, απορριμμάτων του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού που απορρίφθηκαν το 2021. Μάλιστα η διαστημική υπηρεσία αναφέρει πως θεωρείτο ότι δεν θα έκανε επανείσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα και θα καταστρεφόταν χωρίς κίνδυνο.

Ωστόσο στις 8 Μαρτίου, ένας κάτοικος στη Φλόριντα βρήκε και ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ μία φωτογραφία που απαθανάτιζε ένα γκρίζο, ημι-κυλινδρικό αντικείμενο. Αυτό όπως υποστήριξε, έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή αλλά και δύο ορόφους του σπιτιού του. Σημείωσε πως από την πτώση του, παραλίγο να χτυπήσει και τον γιο του.

Στη συνέχεια ο άνδρας το παρέδωσε στην υπηρεσία διαστήματος. Το αντικείμενο, βάρους περίπου 700 γραμμαρίων, αποτελείται από κράμα μετάλλου ονομαζόμενο Inconel. Η NASA από τη μεριά της τόνισε πως θα διενεργήσει έρευνα προκειμένου να κατανοήσει γιατί το αντικείμενο δεν καταστράφηκε τελείως όταν μπήκε στη γήινη ατμόσφαιρα αλλά και για το αν χρειάζεται να αλλάξει πρακτικές και διαδικασίες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς παρόμοια συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Το 2022, οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι απανθρακωμένο συντρίμμι που κατέπεσε σε φάρμα όπου εκτρέφονται πρόβατα προερχόταν από διαστημόπλοιο της SpaceX.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση