Γκορντάνα Σιλιανόφσκα: Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας – Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 22:06 Γκορντάνα Σιλιανόφσκα: Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας – Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά...

Δε βάζει νερό στο «κρασί« της η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιανόφσκα. Από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας της, αρνείται πεισματικά να αποκαλέσει τη χώρα της «Βόρεια Μακεδονία» ακολουθώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ούτε στην ιστοσελίδα της, ούτε πουθενά δεν υπάρχει η Βόρεια Μακεδονία για την Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Κερασάκι στην «τούρτα» είναι οι νέες δηλώσεις της.

«Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού. Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι τώρα.

Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό μου όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο, πιστεύω επίσης στην ελευθερία της έκφρασης της σκέψης, στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού που δεν μπορεί να είναι μόνο συλλογική και να αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική» αναφέρει η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας.

Και συνεχίζει: «Έτσι, για μένα, η ελευθερία της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται και δεν «Βλέπετε εδώ ότι παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση