Shakira: Θα δικαστεί για φοροδιαφυγή - Αντιμέτωπη με οκτώ χρόνια φυλάκισης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 15:31 Shakira: Θα δικαστεί για φοροδιαφυγή - Αντιμέτωπη με οκτώ χρόνια φυλάκισης

Η Shakira, θα δικαστεί για φορολογική απάτη, μετά από εντολή ισπανικού δικαστηρίου. Εάν κριθεί ένοχη μπορεί να φυλακιστεί έως και οκτώ χρόνια.

Ισπανικό δικαστήριο διέταξε να δικαστεί η Κολομβιανή σούπερ σταρ της μουσικής, Shakira (Σακίρα), για φορολογική απάτη σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη.

Ισπανός εισαγγελέας ζήτησε τον Ιούλιο την επιβολή ποινής φυλάκισης 8 ετών και προστίμου 23 εκατομμυρίων ευρώ στην κολομβιανή τραγουδίστρια για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατηγορούν την 45χρονη τραγουδίστρια του "Hips don't Lie" για την μη πληρωμή φόρων από το 2012 μέχρι το 2014, χρονική περίοδο κατά την οποία η Σακίρα δήλωσε ότι δεν ζούσε στην Ισπανία, αλλά στις Μπαχάμες.

Ωστόσο, οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν πως η τραγουδίστρια "προσποιήθηκε" πως ζούσε στο εξωτερικό για να αποφύγει τους φόρους, καθώς το 2011 η σχέση της με τον Gerard Pique έγινε δημόσια και η ίδια μετακόμισε στην Ισπανία.

Η Shakira επιβεβαίωσε ότι είχε απορρίψει μια εξωδικαστική πρόταση για συμβιβασμό του εισαγγελικού γραφείου για να κλείσει η υπόθεση.

Η σταρ της μουσικής λέει ότι έχει πληρώσει 17,2 εκατομμύρια ευρώ στην ισπανική εφορία και δεν έχει ανεξόφλητα χρέη, ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους της η ίδια μετακόμισε στην Ισπανία το 2015.

Πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση