Τομ Χανκς: «Έχω κάνει μόνο τέσσερις καλές ταινίες στην καριέρα μου»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 13:28 Τομ Χανκς: «Έχω κάνει μόνο τέσσερις καλές ταινίες στην καριέρα μου»

Διεθνή ΜΜΕ προσπαθούν να «μαντέψουν» σε ποιες αναφέρεται

Τομ Χανκς: Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το καινούριο του μυθιστόρημα σημειώνοντας πως έχει κάνει μόνο τέσσερις καλές ταινίες στην καριέρα του.

Ο Τομ Χανκς έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece», το οποίο θα κυκλοφορήσε τον Μάιο. Μιλώντας στα πλαίσια της ανακοίνωσης του βιβλίου του, ανέφερε πως στην καριέρα του έχει γυρίσει μόλις τέσσερις καλές ταινίες.

Το μυθιστόρημα αφορά ένα κόμικ που τελικά μεταφέρεται σε ταινία. Για να συνοδεύσει την ανακοίνωση, ο Χανκς εξέδωσε μια σύντομη δήλωση, η οποία είναι αρκετά... Hanksy.

Ο Χανκς χρησιμοποιεί τη δήλωση ως απόδειξη ότι γνωρίζει τις λογοτεχνικές του ικανότητες και γνώσεις -σε ένα σημείο παραθέτει κυριολεκτικά τον Άμλετ- ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και μία αρκετά αμφιλεγόμενη τοποθέτηση.

«Έχω κάνει έναν τόνο ταινίες (και τέσσερις από αυτές είναι αρκετά καλές, νομίζω)», γράφει, σε μια σχεδόν σίγουρα επίδειξη της περίφημης παντοτινής υποτίμησής του. Φυσικά δεν αναφέρει πουθενά για ποιες ταινίες κάνει λόγο.

Τα διάφορα πολιτιστικά και κινηματογραφικά ΜΜΕ τόσο της Αμερικής όσο και άλλων χωρών ασχολήθηκαν με την δήλωσή του, προσπαθώντας να «μαντέψουν» σε ποιες αναφέρεται, χωρίς προφανώς επιβεβαίωση.

«The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece»: Ο Τομ Χανκς έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα

Το μυθιστόρημά του εκτείνεται σε 80 χρόνια και κορυφώνεται με την έναρξη της ομότιτλης ταινίας, η οποία είναι μια «κολοσσιαία ταινία δράσης υπερηρώων» εμπνευσμένη από ένα κόμικ. Χαρακτήρες του μυθιστορήματος είναι ο ταραγμένος στρατιώτης που επιστρέφει από τον πόλεμο, ένα νεαρό αγόρι με καλλιτεχνικό χάρισμα, ένας εμπνευσμένος και εκκεντρικός σκηνοθέτης, ένας αστέρας του κινηματογράφου και ένας ακούραστος βοηθός παραγωγής. Το μυθιστόρημα θα εκδοθεί από την Penguin Random House (PRH) και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου 2023.

Ο Τομ Χανκς, δήλωσε στο περιοδικό People ότι η πλοκή βασίζεται στις προσωπικές του εμπειρίες από το Χόλιγουντ. «Κάθε χαρακτήρας του βιβλίου κάνει κάτι που έχω βιώσει ενώ έκανα μια ταινία... Ακόμη και οι ανόητες στιγμές είναι εμπνευσμένες από κάποιο ακροβατικό που έχω κάνει, ή από κάποιο λάθος που έκανα και επέζησα», είπε. Το «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece» εκτείνεται σε αρκετές δεκαετίες και παρουσιάζει την αμερικανική κουλτούρα που έχει αλλάξει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Τομ Χανκς

Αυτή είναι η δεύτερη συγγραφική δουλειά του Τομ Χανκς, είχε προηγηθεί το Uncommon Type, η συλλογή διηγημάτων του. Το βιβλίο έχει πουλήσει 234.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: athensvoice.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση