Άννα Σόροκιν: Αποφυλακίζεται η «Ντέλβι» με τον όρο να μην δημιουργήσει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 10:21 Άννα Σόροκιν: Αποφυλακίζεται η «Ντέλβι» με τον όρο να μην δημιουργήσει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει την Άννα Σόροκιν», δήλωσε ο δικηγόρος της Ντάνκαν Λέβιν.

Η «Άννα Ντέλβι», που στην πραγματικότητα λέγεται Άννα Σόροκιν, η διαβόητη, ρωσικής καταγωγής, απατεώνισσα, που εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης προσποιούμενη ότι είναι Γερμανίδα κληρονόμος και καταδικάστηκε φαίνεται πως αποφυλακίζεται.

Η Σορόκιν που εξαπάτησε τράπεζες και μεγάλα ονόματα του Μανχάταν αποσπώντας τους περίπου 67 εκατομμύρια δολάρια θα βγει από την ομοσπονδιακή φυλακή στις ΗΠΑ με εγγύηση 10.000 δολαρίων, θα υπόκειται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και δεν θα της επιτρέπεται να δημιουργήσει κανέναν λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή μετανάστευσης των ΗΠΑ Τσαρλς Κόνροι, την Τετάρτη.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει την Άννα Σόροκιν», δήλωσε ο δικηγόρος της Ντάνκαν Λέβιν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ενώ υπάρχουν ακόμη μερικά εμπόδια για να ξεπεράσουμε τις συνθήκες αποφυλάκισής της, η Άννα είναι ενθουσιασμένη που θα βγει έξω, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στην προσφυγή για την άδικη καταδίκη της», είπε ο κ. Λέβιν.

Τον Απρίλιο του 2019 η Άννα Σόροκιν καταδικάστηκε για οκτώ κατηγορίες σε φυλάκιση από τέσσερα έως δώδεκα χρόνια. Αφού πέρασε από πέντε σωφρονιστικά ιδρύματα, αφέθηκε ελεύθερη τον Φεβρουάριο του 2021 λόγω καλής διαγωγής.

Μετά την αποφυλάκισή της τον Φεβρουάριο του 2021 και την αποπληρωμή των οφειλών της, η Σόροκιν βρέθηκε ξανά στη φυλακή, αφού η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) την έθεσε υπό κράτηση, καθώς είχε λήξει η βίζα παραμονής της.

Η «Αννα Ντέλβι», την οποία υποδύθηκε η Τζούλια Γκάρνερ στη σειρά «Inventing Anna», έλαβε 320.000 δολάρια από το Netflix για να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα για την παραγωγή της σειράς, τα οποία ξόδεψε σε έξοδα δικηγόρων, πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Η αληθινή ιστορία

H 29χρονη Ρωσίδα Άννα Σόροκιν, μετακόμισε το 2013 στη Νέα Υόρκη και έφτιαξε μια ψεύτικη ταυτότητα με το όνομα Άννα Ντέλβι. Η νεαρή προσποιήθηκε ότι ήταν μια πλούσια κληρονόμος, από γνωστή οικογένεια της Γερμανίας και σύντομα κατάφερε να εξαπατήσει τους πάντες.
Δημιουργώντας την «τέλεια εικόνα» στο Instagram και δημοσιεύοντας συνεχώς φωτογραφίες από εξωτικά μέρη, πάρτι και ακριβά προϊόντα, κατάφερε όχι μόνο να αποκτήσει εύπορους φίλους αλλά και να τους ξεγελάσει, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Η δικαιολογία ήταν απλή: Η Άννα Ντέλβι ήταν τόσο «σπουδαία» και τόσο «πλούσια» που δεν… καταδεχόταν να πληρώσει τα δείπνα της, τις διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία και όλα όσα απολάμβανε με την ψεύτικη ταυτότητά της.

Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν, κι έτσι η Ντέλβι το 2019, καταδικάστηκε για πολλαπλές κατηγορίες. Αφού πέρασε από πέντε σωφρονιστικά ιδρύματα, η Άννα Σόροκιν αφέθηκε ελεύθερη τον Φεβρουάριο του 2021. Mε το που βγήκε από τη φυλακή, το πρώτο πράγμα που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram, ήταν μια φωτογραφία με μαύρα γυαλιά και λεζάντα "Η φυλακή είναι τόσο εξουθενωτική, που δεν φαντάζεστε".

Έξι εβδομάδες αργότερα, συνελήφθη εκ νέου από τις μεταναστευτικές αρχές επειδή είχε λήξει η βίζα της και τον τελευταίο χρόνο, μάχεται για απέλαση στη Γερμανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση