Ποιο είναι το κόστος για τη μόνωση ταράτσας σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 13:22 Ποιο είναι το κόστος για τη μόνωση ταράτσας σήμερα;

Η μόνωση της ταράτσας προσφέρει σταθερότητα θερμοκρασίας και αποτρέπει τη διείσδυση ανεπιθύμητου θορύβου. Ένας από τους κύριους λόγους που η μόνωση έχει ακόμη πιο σημαντική σήμερα είναι η συμβολή της στην μείωση του ενεργειακού κόστους.

Η προσθήκη μόνωσης μπορεί να σας προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας για μια ζωή, βελτιώνοντας παράλληλα την ενεργειακή απόδοση και την άνεση στο σπίτι σας. Ωστόσο, το κόστος της μόνωσης ποικίλει ανάλογα με το υλικό και την διαδικασία τοποθέτησης.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της μόνωσης

* Παρέχει υψηλή θερμική απόδοση

* Δίνει καλή μηχανική αντοχή

* Προσφέρει ανθεκτικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία

* Λειτουργεί ως εμπόδιο για τον αέρακαι την υγρασία

* Μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα

* Αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας

Τύποι μόνωσης ταράτσας

Υαλουφάσματα roof glass

Είναι λεπτά στεγανωτικά φύλλα εμποτισμού και αποτελούν τον οπλισμό στα συνθετικά ρευστά στεγανωτικά γαλακτώματα και ακρυλικά υλικά. Τα υαλουφασματα roof glass είναι σύγχρονα και πιστοποιημένα υλικά και με αλλεπάλληλες στρώσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια ισχυρή στεγανοποίηση ταράτσας.

Τιμή: Υαλούφασμα από 10,00€ / 1 τ.μ.

Ασφαλτόπανο

Ένας από τους πιο εγγυημένους τρόπους να εξασφαλίσετε δεκαετή και πλέον θερμομόνωση και στεγανοποίηση είναι η μόνωση με ασφαλτόπανο. Μάλιστα, το υλικό αυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τύπο ταράτσας, είτε αυτή είναι επίπεδη, είτε κεκλιμένη, ακόμα και εάν είναι μεταλλική. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε ένα καλό, ποιοτικό υλικό το οποίο στην συνέχεια θα τοποθετηθεί σωστά.

Τιμή:Ασφαλτόπανα από 12,00€ / 1τ.μ.

Αφρομπετόν

Εάν θέλετε να προστατέψετε το σπίτι σας από τους ανεπιθύμητους εξωτερικούς θορύβους και να εξασφαλίσετε την τέλεια ηχομόνωση, το υλικό στο οποίο πρέπει να επενδύσετε είναι το αφρομπετόν. Η σύστασή του είναι ιδανική όχι μόνο για να απωθήσει τους εξωτερικούς ήχους αλλά και για να διασφαλίσει την ησυχία εντός του διαμερίσματος, από όροφο σε όροφο κάθε πολυκατοικίας.

Ωστόσο, πρόκειται για μια διαδικασία η οποία πρέπει να γίνει κατά την ανέγερση του κτιρίου και που συνήθως παραλείπεται, γι’ αυτό και το φαινόμενο είναι τόσο έντονο στις πολυκατοικίες. Ωστόσο, η ταράτσα είναι ένα σημείο στο οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφρομπετόν για ηχομόνωση ακόμη και μετά την περάτωση του χτισίματος του οικοδομήματος.

Τιμή:Αφρομπετόν κλίσεων από 13,00€ / 1 τ.μ.

Συμβατική θερμομόνωση ταράτσας

Η συμβατική μόνωση ταράτσας είναι αυτή που συναντάμε  πιο συχνά στις μεθόδους που επιλέγονται για μόνωση. Πρόκειται για την καλύτερη ενεργειακά λύση καθώς η θερμομόνωση που προσφέρει βοηθά στο να διατηρηθεί το θερμό ή ψυχρό κλίμα που επικρατεί μέσα στο σπίτι μειώνοντας ταυτόχρονα τις απώλειες.

Τιμή: Θερμομόνωση συμβατική από 37,00€ / 1 τ.μ.

Ανεστραμμένη μόνωση

Η ανεστραμμένη μόνωση συμβάλλει στην εξάλειψη υγρασίας και στη μείωση των θερμικών απωλειών, αρκεί να υπάρχει δυνατότητα αντοχής στο πρόσθετο βάρος που θα δημιουργηθεί και αρκεί τα υλικά να είναι καλής ποιότητας και κατάλληλα για αυτή τη χρήση.

Τιμή: Θερμομόνωση ανεστραμμένη από 45,00€ / 1 τ.μ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Περλομπετόν από 15,00€ / 1τ.μ. ή τσιμεντοκονίες με πλαστικοποιητές 15,00€ / 1 τ.μ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για μόνωση ταράτσας στην Monotica

Μονώσεις Monotica - Μονώσεις ταρατσών

Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω τ.κ. 12242

τηλ. 2102381855

web: https://www.monoseis-monotica.gr

mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση