Eurovision 2023: Εκτός η Ελλάδα, μέσα η Κύπρος - Αυτές είναι οι 20 χώρες του τελικού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 10:00 Eurovision 2023: Εκτός η Ελλάδα, μέσα η Κύπρος - Αυτές είναι οι 20 χώρες του τελικού

Πέρασαν τα φαβορί.

Λάμψη, χρώμα, χαμόγελα και πολύ μουσική είχε και ο β' ημιτελικός της Eurovision 2023 που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, αναδεικνύοντας την τελική 20αδα με τις χώρες, που διεκδικούν τον φετινό τίτλο το Σάββατο.

Ήδη από την Τρίτη, στον α' ημιτελικό είχαν πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision 2023 10 χώρες μεταξύ των οποίων και τα φαβορί Σουηδία και Φινλανδία.

Έτσι έγινε και στον σημερινό τελικό με την Αυστρία και την Αυστραλία να κερδίζουν εντυπώσεις και μία θέση στον τελικό.

Ωστόσο, οι προγνώσεις βγήκαν αληθινές και για την Ελλάδα και ο Βίκτωρας Βερνίκος παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Αντίθετα, η Κύπρος και ο Άντριου Λάμπρου κατάφερε να αντιστρέψει τις αρχικές προγνώσεις και να κερδίσει τη θέση του στον τελικό του Σαββάτου στο Λίβερπουλ.

Ο κόσμος μίλησε, οι κριτές επίσης και κάπως έτσι διαμορφώθηκε η τελική λίστα με τις 10 χώρες από τον β' ημιτελικό που πήραν και αυτές το εισιτήριο για το Σάββατο και συμπλήρωσαν την τελική 20αδα.

Οι 20 χώρες που πέρασαν στον τελικό της Eurovision 2023 είναι οι εξής:

  1. Κροατία
  2. Μολδαβία
  3. Ελβετία
  4. Φινλανδία
  5. Τσεχία
  6. Ισραήλ
  7. Πορτογαλία
  8. Σουηδία
  9. Σερβία
  10. Νορβηγία
  11. Αλβανία
  12. Κύπρος
  13. Εσθονία
  14. Βέλγιο
  15. Αυστρία
  16. Λιθουανία
  17. Πολωνία
  18. Αυστραλία
  19. Αρμενία
  20. Σλοβενία.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση