Τζον Λένον: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του -Πιθανώς να υπήρχε και δεύτερος δράστης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 16:46 Τζον Λένον: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του -Πιθανώς να υπήρχε και δεύτερος δράστης

Δύο διαφορετικά όπλα πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική επίθεση κατά του Τζον Λένον, σύμφωνα με έναν Βρετανό συγγραφέα που ερευνά την υπόθεση.

Ο Ντέιβντ Γουίλαν, συγγραφέας και τηλεοπτικός παραγωγός, ξέθαψε για πρώτη φορά επίσημα αρχεία, που δείχνουν ότι από το σώμα του Λένον είχαν αφαιρεθεί δύο διαφορετικοί τύποι σφαιρών μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

O Γουίλαν θεωρεί ότι πέραν του Μαρκ Τσάπμαν πιθανώς να ενεπλ άκη και ένα δεύτερο άτομο στη δολοφονία του Λένον καθώς επέστρεφε με τη Γιόκο Όνο στο σπίτι τους στο Dakota Building κοντά στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και τώρα έφερε στο φως νέα στοιχεία που υποστηρίζουν την υπόθεσή του. Η τριετής έρευνά του ανέδειξε μια σειρά από ασυνήθιστες αντιφάσεις ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης και τώρα εστιάζει στις σφαίρες που ανακτήθηκαν από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης.
Οι δύο διαφορετικές σφαίρες που βρέθηκαν στη σορό του Λένον

Μόνον δύο σφαίρες περιλήφθηκαν στα αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, μολονότι ο Τσάπμαν φέρεται να άδειασε το 38άρι special πεντάσφαιρο περίστροφό του στον Λένον. Οι τέσσερις σφαίρες χτύπησαν τον θρυλικό ιδρυτή των Beatles και παραμένει άγνωστο που βρίσκονται οι τρεις.

Αλλά οι δύο σφαίρες που αφαιρέθηκαν από το σώμα του Λένον στη διάρκεια της νεκροψίας εγείρουν κατά των Γουίλαν ενδιαφέροντα ερωτήματα, καθώς επισημαίνονται ότι είναι διαφορετικών τύπων. Η μία σφαίρα αναφέρεται σε έγγραφο του νεκροτομείου της Νέας Υόρκης ως “1 x 38 cal.SWC”, δηλαδή ως διαστελλόμενη σφαίρα με κοίλη κεφαλή και η άλλη ως “1 x 38cal μολύβδινη σφαίρα”.

«Αν και απίθανο, είναι δυνατό να υπάρχουν διαφορετικοί τύποι πυρομαχικών σε ένα μόνο περίστροφο. Αλλά ο Τσάπμαν πάντα επέμενε ότι χρησιμοποιούσε σφαίρες με κοίλη κεφαλή και ήταν εξοικειωμένος με όπλα και πυρομαχικά από την εποχή που ήταν φύλακας ασφαλείας», δήλωσε ο Γουίλαν στη Daily Mail. Και πρόσθεσε: «το ότι βρέθηκαν διαφορετικοί τύποι σφαιρών στο σώμα του Τζον Λένον είναι εκρηκτική πληροφορία. Ίσως αυτός να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Αρχές δεν διέρρευσαν τη νεκροψία του Λένον και να έγινε σεβαστή η σχετική επιθυμία της οικογένειάς του».

Ο Γουίλαν θεωρεί ότι ο εντοπισμός δύο διαφορετικών τύπων σφαιρών στη σορό του αλησμόνητου τραγουδοποιού ενισχύουν τη θεωρία του ότι ένα δεύτερο άτομο συμμετείχε στη δολοφονία του Λένον.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση