Mαίρη Χρονοπούλου: H Finos Film αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό: «Είναι κάποιοι αποχωρισμοί που γρατζουνάνε περισσότερο»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 15:58 Mαίρη Χρονοπούλου: H Finos Film αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό: «Είναι κάποιοι αποχωρισμοί που γρατζουνάνε περισσότερο»

«Ήταν γυναίκα του γλεντιού και σύμβολο του ελληνικού κινηματογράφου» - Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση που έκανε για τη σπουδαία ηθοποιό.

Η Μαίρη Χρονοπούλου «έφυγε» από τη ζωή στα 90 της χρόνια, το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου. Το τελευταίο διάστημα, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε όταν έπεσε στο σπίτι της και χτύπησε το κεφάλι της σε σκαλοπάτι. Η Μαίρη Χρονοπούλου βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, όπως όμως είχαν αναφέρει γιατροί, η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη από την πρώτη στιγμή που νοσηλεύτηκε.

H Finos Film αποχαιρέτησε την πρωταγωνίστρια των μεγάλων επιτυχιών με ένα βίντεο, το οποίο συνόδεψε με το εξής κείμενο:

«Κάθε απώλεια από την οικογένεια της Φίνος μας στοιχίζει, όμως είναι κάποιοι αποχωρισμοί που γρατζουνάνε περισσότερο. Η Μαίρη ήταν ένα από τα «παιδιά» μας που με την λάμψη της, το ταλέντο και το ταπεραμέντο της σφράγισε κάθε ρόλο της επάξια.
Οι ρόλοι της επιβλητικοί και δυναμικοί. Η ίδια συναισθηματική και αθεράπευτα ρομαντική. Πέρασε το κατώφλι της Φίνος Φιλμ σε ηλικία 20 ετών και μέχρι το 1970 κατάφερε να μαγέψει τον φακό σε κωμωδίες, δράματα και φαντασμαγορικά μιούζικαλ. Ερμήνευσε με πάθος κόντρα ρόλους, τραγούδησε εμβληματικά άσματα που έμειναν στην ιστορία και ξεπέρασε δύσκολες προκλήσεις που της έφερε η ζωή με αποφασιστικότητα και θέληση. Η Μαίρη δεν ήταν απλά μια γυναίκα. Ήταν «γυναίκα του γλεντιού» και σύμβολο του ελληνικού κινηματογράφου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της. Αντίο αγαπημένη μας».

Δείτε τη δημοσίευση της Finos Film

Το 1963 η Μαίρη Χρονοπούλου ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί σε πολλές δραματικές ταινίες της "Φίνος Φιλμ", στο πλευρών σπουδαίων ηθοποιών της εποχής, όπως οι Νίκος Κούρκουλος, Φαίδων Γεωργίτσης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Φούντας και Αλέκος Αλεξανδράκης. Την περίοδο 1967-68 υπήρξε η καλύτερη πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου και κέρδισε το βραβείο της ενώσεως κριτικών.

Στο ενεργητικό της είχε σημαντικές ερμηνείες στον νέο ελληνικό κινηματογράφο και κέρδισε βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την ταινία "Τα παιδιά της χελιδόνας" του Κώστα Βρεττάκου, το 1987. Άλλες ταινίες στις οποίες ξεχώρισε ήταν τα "Τα κόκκινα φανάρια" (1963), "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" (1966), "Πολύ αργά για δάκρυα" (1968)," Η λεωφόρος του μίσους" (1968) και πολλές ακόμα.

Η Μαίρη Χρονοπούλου εμφανίστηκε και σε τρία μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, παραγωγής της Φίνος Φιλμ, στα οποία γοήτευσε το κοινό, τόσο υποκριτικά όσο και ερμηνευτικά. Πρόκειται για τα φιλμ "Οι θαλασσιές οι χάντρες", "Μια κυρία στα μπουζούκια" και "Γοργόνες και μάγκες". Η ηθοποιός ερμήνευσε και δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τραγουδιών του ελληνικού κινηματογράφου, τα τραγούδια "Είμαι γυναίκα του γλεντιού"  και το "Του αγοριού απέναντι".

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση