Πέθανε ο θρυλικός «Πόλι» του Ρόκι, Μπαρτ Γιανγκ – Η συγκινητική ανάρτηση του Σιλβέστερ Σταλόνε

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 16:18 Πέθανε ο θρυλικός «Πόλι» του Ρόκι, Μπαρτ Γιανγκ – Η συγκινητική ανάρτηση του Σιλβέστερ Σταλόνε

Έφυγε σε ηλικία 83 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός, Μπαρτ Γιανγκ (Burt Young), ο οποίος έγινε παγκόσμια γνωστός μέσα από τις ταινίες Ρόκι με τον Σιλβέστερ Σταλόνε, όπου έκανε τον ρόλο του Πόλι.

Ο Μπαρτ Γιανγκ τον οποίο αποχαιρέτισε με συγκινητικό τρόπο ο Ρόκι, Σιλβέστερ Σταλόνε με ανάρτησή του στα social media, άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (18.10.2023) η κόρη του ηθοποιού, Αν Μορέα Σταϊνγκίσερ, στους New York Times.

Η 54χρονη πάντως, δεν αποκάλυψε την αιτία του θανάτου του πατέρα της.

Υποψήφιος για Όσκαρ

Ο Μπαρτ Γιανγκ έκανε το μεγάλο «μπαμ» στο πλευρό του Σιλβέστερ Σταλόνε μέσα από τις ταινίες του θρυλικού πυγμάχου Ρόκι Μπαλμπόα στον ρόλο του Πόλι Πενίνο, αδελφού της αγαπημένης του πρωταγωνιστή του Rocky.

Ο Burt Young μάγεψε στον ρόλο του αψύ και ιδιόρρυθμου χασάπη και δεξιού χεριού του Σιλβέστερ Σταλόνε και χάρη στην ερμηνεία του στο πρώτο «Rocky» κέρδισε μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου.

Αυτή ήταν μία από τις δέκα συνολικά υποψηφιότητες που απέσπασε η πρώτη ταινία «Rocky», που τελικά κέρδισε τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας.

Πήρε τον ρόλο χωρίς οντισιόν

Ο Μπαρτ Γιανγκ είχε αποκαλύψει ότι πήρε τον ρόλο που άλλαξε την ζωή του, αυτόν  του Πόλι Πενίνο στο «Rocky» χωρίς να περάσει από οντισιόν.

«Ήμουν ο μοναδικός ηθοποιός που δεν έκανε οντισιόν στο “Rocky”. Και πήρα τα περισσότερα χρήματα για αυτό», είχε πει το 2017 ο ηθοποιός στο Rumpus.

Το συγκινητικό αντίο του Σταλόνε

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε «αποχαιρέτησε» τον πρώην συμπρωταγωνιστή του στο Ρόκι, αλλά και φίλο με μια συγκινητική ανάρτησή του στο Instagram.

O σταρ του Χόλιγουντ χαρακτήρισε τον Μπαρτ Γιανγκ «αγαπημένο φίλο».

«Ήσουν ένας απίστευτος άντρας και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο Instagram ο θρυλικός Ρόκι.

Ο Αμερικανός ηθοποιός υποδύθηκε τον ρόλο του «Πόλι» και στις έξι ταινίες Rocky. Είχε παίξει και σε άλλες μεγάλες ταινίες του Χόλιγουντ, όπως «Chinatown», «Οι ατσίδες της Νέας Υόρκης», «Κάποτε στην Αμερική», «Convoy», «Mickey blue Eyes».

Λάτρευε την ζωγραφική

Ο Μπαρτ Γιανγκ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 30 Απριλίου 1940. Το πραγματικό του όνομα ήταν Jerry De Louise. Σπούδασε ηθοποιία στο περίφημο Actors Studio που διεύθυνε ο Λη Στράσμπεργκ.

Ο ηθοποιός λάτρευε την ζωγραφική και της αφιερώθηκε στα τελευταία χρόνια της ζωής του οπότε και είχε αποσυρθεί από τον κινηματογράφο. Ζωγράφιζε συνέχεια και μάλιστα είχε ταλέντο, καθώς έργα του φιλοξενήθηκαν σε γκαλερί σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση