Οι ατάκες της Άννας Παναγιωτοπούλου που έχουν μείνει στην ιστορία – Οι «τσοκαρίες», το «αστακουδάκι» και το «Τι είναι εδώ;»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Μαΐου 2024 18:39 Οι ατάκες της Άννας Παναγιωτοπούλου που έχουν μείνει στην ιστορία – Οι «τσοκαρίες», το «αστακουδάκι» και το «Τι είναι εδώ;»

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο και τους θαυμαστές της ο θάνατος της Άννας Παναγιωτοπούλου. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, χθες 04/05, σε ηλικία 76 χρόνων. Πίσω της άφησε μεγάλο τηλεοπτικό και θεατρικό έργο.

Το κοινό που την λάτρεψε μέσα από τους κωμικούς της ρόλους, θα έχει να θυμάται και να γελάει με ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές της ατάκες.

Είτε ως Χριστίνα Μαρκάτου στο «Dolce Vita» του, είτε ως Όλγα Χαρίτου στις «Τρεις Χάριτες» ή ως τη θρυλική «Μαντάμ Σουσού», η Άννα Παναγιωτοπούλου θα συνεχίσει προσφέρει γέλιο.

«Γεννηθήκατε και θα πεθάνετε τσοκαρίες»

Ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς ρόλους της Άννας Παναγιωτοπούλου ήταν αυτός της «Μαντάμ Σουσού». Ένας ρόλος, που ακόμα και οι νεότερες γενιές αν δεν έχουν δει την σειρά, τον έχουν ακουστά. Σε μια από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές, η Άννα Παναγιωτοπούλου ως «Μαντάμ Σουσού» παρακολουθεί με απαξιωτικό ύφος τις γειτόνισσες της που τσακώνονται έξω από το παράθυρο. Και το μόνο που αρκέστηκε να σχολιάσει είναι «Γεννηθήκατε και θα πεθάνετε τσοκαρίες».

«Δώσε ένα αστακουδάκι»

Το «αστακουδάκι» που χάρισε ως Μαντάμ Σουσου σε μια γειτόνισσά της, που πήγαινε να ψωνίσει μαρίδα, όπως και οι περισσότερες σκηνές που περιφρονεί τους φτωχούς έχουν μείνει μέχρι σήμερα χαραγμένες…

Το ρεσιτάλ ως Λένω Μπότσαρη

Ως Όλγα Χαρίτου, στις θρυλικές «Τρεις Χάριτες» του Mega, η Άννα Παναγιωτοπούλου χάρισε μοναδικές ατάκες στο τηλεοπτικό κοινό. Αλησμόνητο έχει μείνει το επεισόδιο στο οποίο η Όλγα Χαρίτου προσπαθούσε να πείσει πως έχει υποκριτικό ταλέντο και υποδύθηκε τη Λένω Μπότσαρη σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας.

«Τι είναι εδώ;»

Ποια ατάκα να πρωτοθυμηθούν οι τηλεθεατές από την Χριστίνα Μαρκάτου στο Dolce Vita; Η σειρά χάρισε γέλιο και φράσεις οι οποίες ακούγονται μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα της Χριστίνας η οποία αποφάσισε με τον Αντώνη να πάνε σε ξενοδοχείο. Προκειμένου όμως να «καλυφθεί» φόρεσε γυαλιά, μαντήλι και γυαλιά και κατά την είσοδο της στο ξενοδοχείο, δήθεν άσχετη και απορημένη αναρωτιέται «τι είναι εδώ;».

Φυσικά, αυτή δεν ήταν η μόνη σκηνή που πρόσφερε γέλιο στους τηλεθεατές αφού αξέχαστες έχουν μείνει οι στιχομυθίες της Χριστίνας με την γιαγιά Όλγα η οποία συχνά πυκνά της υπενθύμιζε πως έχουν την ίδια… ηλικία.

πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση