«Ferrari»: Η ιστορία πίσω από την ταινία που όλοι περιμέναμε –Δείτε το τρέιλερ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 17:12 «Ferrari»: Η ιστορία πίσω από την ταινία που όλοι περιμέναμε –Δείτε το τρέιλερ

Σήμερα 25 Ιανουαρίου, κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους η πολυαναμενόμενη ταινία Ferrari του Michael Mann με πρωταγωνιστή τον Adam Driver.

Πολύ προτού βγει στον αέρα και στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία για τη ζωή του Έντζο Φεράρι έχει συζητηθεί πολύ. Η Ferrari πραγματεύεται μέρος της ζωής του θρύλου της αυτοκίνησης. Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα τα Χριστούγεννα και ήδη οι κριτικές είναι διθυραμβικές για το νέο έργο του Μάικλ Μαν.

Έντζο Φεράρι

Μίλε Μίλια και Πενέλοπε Κρούζ!

Παθιασμένος με τα αυτοκίνητα, ο σκηνοθέτης Μάικλ Μαν αποφάσισε να φτιάξει μια βιογραφική ταινία που θα προβληθεί το 2024. Είναι ένα έργο με τεράστιο προϋπολογισμό και έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού πριν ακόμα προβληθεί.

Η Πενέλοπε Κρουζ θα υποδυθεί τη Λάουρα Ντομίνικο Γκαρέλο, η οποία ήταν η σύζυγος του Έντζο Φεράρι για πενήντα χρόνια. Τον Φεράρι θα υποδυθεί ο ηθοποιός Άνταμ Ντράιβερ.

Η πλοκή της ταινίας καλύπτει μόνο το καλοκαίρι του 1957, μια ιδιαίτερα σκοτεινή περίοδο της ζωής του Έντζο Φεράρι. Ο Ντίνο, ο μεγαλύτερος γιος του, πέθανε από εκφυλιστική ασθένεια ένα χρόνο νωρίτερα- ήταν μόλις 24 ετών.

Έντζο Φεράρι

Με τον γάμο του να καταρρέει και την αυτοκρατορία, που είχε κτίσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο Φεράρι αποφασίζει να πάρει μέρος στον επικό ιταλικό αγώνα, Mille Miglia. Ο αγώνας, ο οποίος εξακολουθεί να διοργανώνεται από τους Ιταλούς μέχρι τώρα, διανύει όπως και τότε ένα μεγάλο μέρος της Ιταλίας.

O αγώνας του 1957

O αγώνας Mille Miglia του 1957 ήταν ο τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Sportscars. Η Ferrari διέλυσε τον ανταγωνισμό. Νίκησε με οδηγό τον Πιέρο Ταρούφι, που οδηγούσε μια Ferrari 315 S, δεύτερος ήταν ο team mate του, ο Γερμανός Φον Τριπς, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ένας ακόμα πιλότος που οδηγούσε Ferrari, ο Ολιβιέ Γκεντεμπιέν με Ferrari 250GT LWB Scaglietti. Μάλιστα στον αγώνα συμμετείχε και ένα ελληνικό πλήρωμα οι: Σπηλιωτάκης- Ζανός. Οi Έλληνες τερμάτισαν 24οι οδηγώντας μία Alfa Romeo Guilietta SV.

ferrari with number 535

Η Ferrari 315 S με αριθμό 535 και οδηγό τον Piero Taruffi, ήταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο που αναδείχθηκε νικητής του Mille Miglia στις 12 Μάη 1957

Διθύραμβοι για την ταινία!

Στον ξένο Τύπο, οι κριτικές είναι αποθεωτικές για την ταινία του Μάικλ Μαν, κάνοντας λόγο για μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

«Η καλύτερη ταινία με αυτοκίνητα που φτιάχτηκε ποτέ» – Wall Street Journal

«Αριστοτεχνικό και καθηλωτικό» – Variety

«Είναι λες και βλέπεις το ‘GrandPrix’ συνδυασμένο με τον ‘Νονό’» – Variety

«Η Πενέλοπε Κρουζ είναι ασταμάτητη» – Rolling Stone

Casa Ferrari

Πηγή: thecars.gr

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση