Ο Κόλιν Φερθ αναλαμβάνει να ξεγελάσει τον Χίτλερ στη νέα ταινία του Netflix

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 11:48 Ο Κόλιν Φερθ αναλαμβάνει να ξεγελάσει τον Χίτλερ στη νέα ταινία του Netflix

Ο Κόλιν Φερθ αναλαμβάνει «τη μεγαλύτερη εξαπάτηση στην ιστορία» στην ταινία «Operation Mincemeat» του Netflix.

Ήταν Ιούλιος του 1943 όταν η MI5 ξεκίνησε «τη μεγαλύτερη εξαπάτηση στην ιστορία».

Νέα ταινία του Netflix με τίτλο «Operation Mincemeat» εξετάζει την πραγματική ιστορία του πλωτάρχη του βρετανικού ναυτικού Γιούεν Μόνταγκιου (Κόλιν Φερθ) που προσπάθησε να εξαπατήσει τον Χίτλερ χρησιμοποιώντας σορό νεκρού και μερικά κόλπα.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Μπεν Μακιντάιρ, που περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες του σχεδίου εξαπάτησης του Χίτλερ, με την τοποθέτηση παραπλανητικών εγγράφων σε πτώμα που θα εντόπιζαν Γερμανοί πράκτορες της υπηρεσίας αντικατασκοπείας σε ακτή της Ισπανίας

Μαζί με τον Κόλιν Φερθ στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάθιου ΜακΦάντιεν, Τζέισον Άιζακς, Κέλι ΜακΝτόναλντ και Σάιμον Ράσελ Μπιλ.

Η ταινία «Operation Mincemeat» είναι επίσης η τελευταία στην οποία εμφανίστηκε ο Άγγλος ηθοποιός Πολ Ρίτερ πριν από τον θάνατό του πέρυσι.

Στην επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρεται: «Ελπίζοντας να αλλάξουν την πορεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και να σώσουν δεκάδες χιλιάδες ζωές, δύο αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών σχεδιάζουν να ανακόψουν τη θανάσιμη εξουσία του Χίτλερ στην Ευρώπη στρατολογώντας τον πιο απίθανο μυστικό πράκτορα: έναν νεκρό».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 11 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση