Τέσσερα αστυνομικά μυθιστορήματα έγιναν ταινίες και σειρές στο Netflix

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 10:40 Τέσσερα αστυνομικά μυθιστορήματα έγιναν ταινίες και σειρές στο Netflix

Αστυνομικά μυθιστορήματα που έγιναν best seller και πλέον μπορούμε να τα απολαύσουμε σαν ταινία και σειρές στο Netflix.

Αστυνομικές ιστορίες, σύγχρονες αλλά και παλαιότερης εποχής, που ενέπνευσαν συγγραφείς και έγιναν best seller μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη, ενώ άλλες έγιναν σειρές στο Netflix.

Ως γνωστό η πλατφόρμα αγαπάει τις ιστορίες που προέρχονται από βιβλία και υπάρχει μια πλούσια γκάμα ταινιών που οι χάρτινοι ήρωες μεταφέρθηκαν στη οθόνη.

Η απάντηση στο ερώτημα «τι άλλο να δω στο Netflix εκτός από το «The Crown»» είναι αυτές οι τέσσερις ταινίες και σειρές που προέρχονται από βραβευμένα βιβλία και θα σας κρατήσουν παρέα μέσα από μια ενδιαφέρουσα πλοκή.

Αστυνομικά μυθιστορήματα στο Netflix

Quicksand

Το αστυνομικό μυθιστόρημα «Quicksand» βασίζεται στο best seller της Malin Persson Giolito, το οποίο μεταφέρθηκε με επιτυχία στη πλατφόρμα.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Σουηδία και έχει ενδιαφέρον από τη πρώτη μέχρι την τελευταία σκηνή. Να αναφέρουμε πως το βιβλίο πριν 6 χρόνια διακρίθηκε ως το καλύτερο σκανδιναβικό μυθιστόρημα.

Υπόθεση: Ένας σχολικός πυροβολισμός λαμβάνει χώρα στο γυμνάσιο Djusholm. Σε ηλικία 18 ετών, η Maja Norberg συλλαμβάνεται και είναι ύποπτη για φόνο. Ο πρωταγωνιστής παραδέχεται τη δολοφονία σε πρώιμο στάδιο, αλλά αρνείται το έγκλημα - η δίκη αφορά μάλλον γιατί διαπράχθηκε η δολοφονία παρά για το αν διαπράχθηκε.

Ο Καστανάνθρωπος

Το πρώτο μυθιστόρημα του Δανού Σόρεν Σβάιστρουτ, ιδιαίτερα γνωστός αππο το σενάριο του πολυβραβευμένου «The Killing» έγραψε το αστυνομικό βιβλίο ο «Καστανάνθρωπος», το οποίο έγινε σειρά 6 επεισοδίο στο Netflix.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο Δανός συγραφέας στο iefimerida.gr, την ιστορία εμπνεύστηκε ένα βράδυ που καθόταν στο εξοχικό του στον Πόρο.

Υπόθεση: Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη σε μια παιδική χαρά και το ένα της χέρι λείπει. Από πάνω της κρέμεται ένας μικρόσωμος άντρας από κάστανα. Ποιο θα είναι το επόμενο θύματα του;

Το Άρωμα

Το μυθιστόρημα του Γερμανού συγγραφέα Πάτρικ Ζίσκιντ, «Το Αρωμα» έχει γίνει best seller και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη. Πιο πρόσφατα, ανέβηκε στη πλατφόρμα μια γερμανική σειρά βασισμένη στο μυθιστόρημα πιο εκσυγχρονισμένη που παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Υπόθεση: Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Γαλλία του 18ου αιώνα, με πρωταγωνιστή τον αρωματοποιό Ζαν-Μπατίστ Γκρανουίγ, ο οποίος δολοφονεί γυναίκες και χρησιμοποιεί τη μυρωδιά του σώματός τους προκειμένου να δημιουργήσει το απόλυτο άρωμα που σαγηνεύει όσους το μυρίσουν.

Ο Χιονάνθρωπος

Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Jο Nesbo, ο Χιονάνθρωπος, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ και πλέον μπορείτε να το δείτε στον καναπέ σας από το Netflix.

Υπόθεση: Ένα κορίτσι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα για μια απλή, φαινομενικά, δολοφονία κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας κατά συρροή δολοφόνος παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, αλλιώς ένας ακόμα χιονάνθρωπος θα εμφανιστεί κι άλλη μια γυναίκα θα δολοφονηθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση