Queen Cleopatra: Πρεμιέρα στο Netflix της πολυσυζητημένης σειράς Κλεοπάτρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 12:21 Queen Cleopatra: Πρεμιέρα στο Netflix της πολυσυζητημένης σειράς Κλεοπάτρα

Πρεμιέρα στο Netflix έκανε την Τετάρτη η πολυσυζητημένη σειρά «Queen Cleopatra», η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, λόγω της επιλογής έγχρωμης ηθοποιού για τον ρόλο της βασίλισσας της Αιγύπτου.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Αντέλ Τζέιμς, ο Κρεγκ Ράσελ και η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, της οποίας παραγωγή αποτελεί το πρότζεκτ.

Η Κλεοπάτρα παλεύει -ως τελευταία φαραώ της Αιγύπτου- για να προστατεύσει τον θρόνο, την οικογένεια και την κληρονομιά της σε αυτό το ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις ειδικών.

Η μαύρη ηθοποιός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ως «Κλεοπάτρα»

Η Αντέλ Τζέιμς είναι η πρωταγωνίστρια στη νέα σειρά του Netflix «Queen Cleopatra», η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για την επιλογή μαύρης ηθοποιού για τον ρόλο της βασίλισσας της Αιγύπτου. Σύμφωνα με ειδήσεις, η πλατφόρμα δέχτηκε μήνυση για παραβίαση της νομοθεσίας για τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου.

Η Βρετανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος φοίτησε στο Richmond-upon-Thames College και στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Η Αντέλ Τζέιμς ανακάλυψε για πρώτη φορά το πάθος της για την υποκριτική στο γυμνάσιο, όπου έπαιξε τον αντικαταστάτη της κυρίας Κάσπερ σε μια γυναικεία παραγωγή του «Kes», μετά την οποία η μητέρα της δήλωσε ότι «είχε βρει την κλίση της». Έκτοτε, η ηθοποιός ξεκίνησε εντατικά και με πάθος να εκπαιδεύεται στην υποκριτική, κάτι που συνέχισε σε όλη της την καριέρα.

 

 

Το Netflix απενεργοποίησε τα σχόλια -Δέχτηκε μηνύσεις από Αιγυπτίους

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στα social media το «Queen Cleopatra», που ερευνά τη ζωή της βασίλισσας της Αιγύπτου, η πλατφόρμα δέχτηκε μήνυση για παραβίαση της νομοθεσίας για τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου.

Η αιτία ήταν η επιλογή της νεαρής μαύρης ηθοποιού, Αντέλ Τζέιμς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το γεγονός πως η ηθοποιός είναι μαύρη «ξένισε» πολλούς οι οποίοι σχολίασαν ότι η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα, της δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησαν την Αίγυπτο για σχεδόν 300 χρόνια, αμέσως μετά τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι σχολιαστές κατηγορούν το Netflix ότι παραποιεί την Ιστορία, με πολλούς να σημειώνουν πως οι επιλογές αυτές δεν έχουν κανένα νόημα, αλλά γίνονται καθαρά και μόνο για εμπορικούς λόγους για να εκμεταλλευτούν την δυναμική του woke κινήματος.

Το Netflix «μπλόκαρε» τα σχόλια στο trailer

Το Netflix αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τα σχόλια στο νέο τρέιλερ της Queen Cleopatra μετά από αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Η σειρά προκάλεσε κύματα αντίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο που το Netflix αναγκάστηκε να αφαιρέσει εντελώς την επιλογή των ανθρώπων να σχολιάζουν.

Από το trailer φαίνεται ότι η μονάρχης παρουσιάζεται ως μια μαύρη γυναίκα, πιθανώς με «παρεξηγημένη καταγωγή». Ένα από τα πρόσωπα που μιλούν στο σύντομο κλιπ αναφέρει: «Θυμάμαι τη γιαγιά μου να μου λέει, "δεν με νοιάζει τι διδάσκουν στο σχολείο, η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη"».

Ο Αιγύπτιος δικηγόρος Μαχμούντ Αλ-Σεμάρι κατήγγειλε τη διάσημη πλατφόρμα streaming, ζητώντας την απενεργοποίηση της σειράς, υποστηρίζοντας πως προσπαθεί να διαγράψει την αιγυπτιακή ιστορία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Cairo24», ο Αλ-Σεμάρι σκοπεύει να λάβει όλα τα νομικά μέτρα κατά των υπεύθυνων, ώστε «να σταματήσει τη συμμετοχή του Netflix σε ένα "τέτοιο έγκλημα"».

H πρωταγωνίστρια, Αντέλ Τζέιμς μέσω ανάρτησης στο Twitter ζήτησε από όσους «προσβάλλονται» από την ερμηνεία της να μη δουν το ντοκιμαντέρ.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση