Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Η Finos Film το γιορτάζει με σκηνές από αξέχαστες ταινίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 15:55 Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Η Finos Film το γιορτάζει με σκηνές από αξέχαστες ταινίες

Στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας παραγωγής ταινιών ανέβηκε μια ανάρτηση, που συγκεντρώνει τις καλύτερες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστές τα ζώα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που γιορτάζεται κάθε Οκτώβρη αναρτήθηκε στο προφίλ της Finos Film στο Instagram, ένα σχετικό βίντεο με σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες.

Αγαπημένοι ηθοποιοί παρέα με πρωταγωνιστές τους μικρους φίλους μας

Αγαπημένοι πρωταγωνιστές όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Βουτσάς, η Τζένη Καρέζη, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Ρίζος, η Γεωργία Βασιλειάδου και πολλοί άλλοι σε παιχνιδιάρικες σκηνές μαζί με γατούλες, σκυλάκια, πουλάκια κ.λπ

Βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Η Λίζα και η Άλλη», «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση», «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», «Κορίτσια για Φίλημα», «Η Κυρά μας η Μαμή», «Νύχτα Γάμου», «Οι Κυρίες της Αυλής», «Τα Δύο Πόδια σε ένα Παπούτσι», «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα», «Ένας Ξένοιαστος Παλαβιάρης», «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια», «Το Δόλωμα», «Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο» και «Η Αλίκη Δικτάτωρ»

Πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Ο Γερμανός συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Άνθρωπος και Σκύλος» Χάινριχ Ζίμερμαν οργάνωσε την πρώτη Ημέρα των Ζώων στις 24 Μαρτίου 1925 στο Sport Palace του Βερολίνου. Περισσότερα από 5.000 άτομα παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο αρχικός σχεδιασμός της οποίας ήταν για τις 4 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Όμως, το Sport Palace, που ήταν ο μόνος αρκετά μεγάλος χώρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες, δεν ήταν διαθέσιμο εκείνη την ημέρα κι έτσι γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Οκτωβρίου το 1929. Αρχικά εορταζόταν μόνο στη Γερμανία, στην Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία, ενώ τον Μάιο του 1931, σε ένα διεθνές συνέδριο των οργανισμών προστασίας των ζώων, που πραγματοποιήθηκε στην Φλωρεντία, ο Χάινριχ Ζίμερμαν κατάφερε να την εδραιώσει ως παγκόσμιας κλίμακας γιορτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση