Μιχάλης Αφολαγιάν: Με συνέλαβαν στη Σύρο, ήταν ξαφνικό, νιώθεις πολίτης β’ κατηγορίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 12:40 Μιχάλης Αφολαγιάν: Με συνέλαβαν στη Σύρο, ήταν ξαφνικό, νιώθεις πολίτης β’ κατηγορίας

Ο Μιχάλης Αφολαγιάν, ο «Μπακού» από τη «Μάγισσα», ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «The2Night Show» που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, και μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 και εξήγησε γιατί του αρέσει η τηλεόραση.

Ο Μιχάλης Αφολαγιάν έχει καταγωγή από τη Νιγηρία, γεννήθηκε, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Ελλάδα, παρόλα αυτά εξηγεί γιατί μπήκε στο κρατητήριο της Σύρου ως παράνομος μετανάστης αλλά και πότε κατάφερε να πάρει την ελληνική ιθαγένεια.

«Πήρα ελληνική ιθαγένεια τον Αύγουστο, μετά από 23 χρόνια. Συνταγματικά δικαιούται να είναι Έλληνας, όποιος έχει αίμα ελληνικό.

Είναι πολύ ψυχοφθόρο ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις σε μια συνθήκη και δεν αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως ένα ξέχωρο κομμάτι.

Είσαι κομμάτι της κοινότητας. Ειδικά στο σχολείο όλοι οι φίλοι μου ήταν από την Ελλάδα κι οι παρέες μου ήταν Έλληνες», είπε ο Μιχάλης Αφολαγιάν.

Όσον αφορά τη σύλληψή του στη Σύρο, ο ηθοποιός εξομολογήθηκε: «Με συνέλαβαν στη Σύρο. Ήταν ξαφνικό.

Έκαναν έλεγχο στο δρόμο κι εγώ θεωρούσα ότι με τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και με την κοινή λογική, ότι ξέρεις πολύ καλύτερα την εντοπιότητα και τα ελληνικά.

Είναι σοκαριστικό γιατί συνειδητοποιείς σιγά σιγά που κατατάσσεσαι και ότι έχεις ένα δρόμο μεγάλο. Νιώθεις πολίτης β’ κατηγορίας και χάνονται ευκαιρίες. Να σε προσκαλούν από εδώ και από εκεί και να μην μπορείς», ανέφερε ο Μιχάλης Αφολαγιάν.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση