Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που έπαιξε στην Επίδαυρο, Λωξάντρα Λούκας «εισέβαλε» στον «Γιατρό» και έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 13:55 Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που έπαιξε στην Επίδαυρο, Λωξάντρα Λούκας «εισέβαλε» στον «Γιατρό» και έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα

«Ρε, τι επεισοδιάρα είναι αυτή», «Εντάξει, έχω πλαντάξει», «Ένα μεγάλο μπράβο»

Ένα πολύ ιδιαίτερο επεισόδιο, «επεισοδιάρα» σύμφωνα με τους χρήστες του Twitter, της σειράς του Alpha, «Ο Γιατρός» παρακολούθησαν οι τηλεθεατές το βράδυ της Δευτέρας (6/11).

Η ηθοποιός Λωξάντρα Λούκας, κόρη της ηθοποιού Ελένης Δημοπούλου, η οποία έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων και του Αυστραλού σκηνογράφου, Ρίτσαρντ Άντονι, «εισέβαλε» στη σειρά, υποδυόμενη τη Στέλλα, μεταδίδοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τα άτομα με σύνδρομο Down.

Μαζί με τη Λωξάντρα Λούκας στο ρόλο της Στέλλας, guest εμφάνιση έκανε και ο Αλέξανδρος Χάτσιος στο ρόλο του Άλκη. Η Λωξάντρα και ο Αλέξανδρος έχουν Σύνδρομο DOWN οι ίδιοι. Η Λωξάντρα είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μέσα από την παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» που σκηνοθέτησε η Ελένη Ευθυμίου.

Η υπόθεση του επεισοδίου

Η Στέλλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου δουλεύει ο Ανδρέας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) έπειτα από ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Οι γιατροί την εξετάζουν λεπτομερώς και προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορεί να συμβαίνει.

Στη διάρκεια της εξέτασης ακούν για πρώτη φορά ότι ο συνάδελφός τους, ο Μιχάλης (Θάνος Λέκκας), έχει δίδυμη αδερφή και αυτή είναι η Στέλλα. Για όλους είναι σοκ, αφού γνωρίζουν τον Μιχάλη πάρα πολλά χρόνια και δεν τους το έχει πει ποτέ. Λίγο αργότερα η Στέλλα αποκαλύπτει στον αδερφό της ότι διατηρεί σχέση με ένα αγόρι από τη δομή στην οποία φιλοξενείται και πως σκοπεύουν σύντομα να παντρευτούν. Έχει αποφασίσει να πάρει στα χέρια τη ζωή της και να ανεξαρτητοποιηθεί από τον Μιχάλη.

«Θέλουμε να ζήσουμε σαν κανονικό ζευγάρι» δηλώνει ο σύντροφός της, Άλκης, (Αλέξανδρος Χάτσιος) με το Twitter να συγκινείται τρομερά με την ιστορία των δύο παιδιών.

Μέσα από την ιστορία της Στέλλας, της δίδυμης αδερφής του Μιχάλη, στάλθηκαν πολλά μηνύματα για τα άτομα με αναπηρία και το πώς μερικές φορές ο περίγυρός τους τα εγκλωβίζει σε ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον.

Η Λωξάντρα Λούκας ήταν η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε σε παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο έναν όμορφο δρόμο στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το 2021 ήταν επίσης η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που έγινε δεκτή στο Εθνικό Θέατρο.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό θέατρο. Θυμάμαι πως έπρεπε να ανέβουμε πολλά σκαλιά για να δούμε παράσταση. Όλοι οι ηθοποιοί είναι σημαντικοί. Έτσι δεν είναι; Έχω λίγο άγχος. Και θέλω να τα πάω καλά και να τα κάνω όλα σωστά», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη η Λωξάντρα Λούκας.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση