Metallica: Το «Master Of Puppets» κατακτά την κορυφή λόγω «Stranger Things»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 11:44 Metallica: Το «Master Of Puppets» κατακτά την κορυφή λόγω «Stranger Things»

Για πρώτη φορά από το 1986 το κλασικό τραγούδι των Metallica «Master Of Puppets» κατέκτησε μία θέση στο Billboard Hot 100 εξαιτίας της χρήσης του σε μια εμβληματική σκηνή στον τελευταίο κύκλο της σειράς του Netflix «Stranger Things». 

Αρχικά κυκλοφόρησε το 1986, στο τρίτο άλμπουμ των Metallica με τον ίδιο τίτλο και τώρα ακούγεται στο φινάλε του τέταρτου κύκλου της σειράς «Stranger Things».

Στο επεισόδιο με τίτλο «The Piggyback» ο Έντι Μάνσον (τον οποίο υποδύεται ο Τζόζεφ Κουίν) παίζει το «Master Of Puppets» στην κιθάρα.

Χάρη στη σειρά επιστημονικής φαντασίας ο ύμνος του heavy metal γνώρισε έκρηξη δημοτικότητας. Πλέον επίσημα εισήλθε στο νούμερο 40 του Billboard Hot 100, κάνοντας το ντεμπούτο του 36 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το «Master Of Puppets» επρόκειτο να βρεθεί για πρώτη φορά στο UK Single Chart Top 40.

«Είναι απίστευτη τιμή να είμαστε τόσο μεγάλο μέρος του ταξιδιού του Έντι και να κρατάμε για άλλη μια φορά συντροφιά όλους τους άλλους καταπληκτικούς καλλιτέχνες που εμφανίζονται στη σειρά» έγραψε το συγκρότημα στο Instagram.

Το αληθινό σόλο κιθάρας που ακούγεται στο επεισόδιο, ηχογραφήθηκε από τον Τάι Τρουχίγιο, γιο του μπασίστα των Metallica, Ρόμπερτ Τρουχίγιο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση