Το πιο περίεργο άθλημα στον κόσμο: Τρώνε pancakes και παίζουν ξύλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 21:09 Το πιο περίεργο άθλημα στον κόσμο: Τρώνε pancakes και παίζουν ξύλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως από το πιο περίεργο άθλημα στον κόσμο λαμβάνει μέρος στην Αγγλία, όπου αρκετοί νέοι μαζεύονται, τρώνε και μετά παίζουν ξύλο.

Από το 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας παίζουν το Atherstone Ball Game. Πρόκειται για ένα παιχνίδι δρόμου, εξαιρετικής ωμότητας και βίας που παίζεται τη λεγόμενη Shrove Tuesday ή Pancake Day.

Η χριστιανική γιορτή αγγλικανών, λουθηρανών, μεθοδιστών και ρωμαιοκαθολικών ορίζει την εξομολόγηση των πιστών καθώς και την κατανάλωση πάνκεϊκς και γλυκών πριν τη νηστεία. Στα Μίντλαντς, ωστόσο, μετά την εξομολόγηση και τη βρώση, το μενού περιέχει και πολύ ξύλο.

Πώς παίζεται το Atherstone Ball Game

Στον κεντρικό δρόμο του Άθερστον, στις 3 το απόγευμα, πετάνε την μπάλα από ένα μπαλκόνι κάτω από το οποίο έχει συγκεντρωθεί κόσμος. Πριν την μπάλα, βέβαια, από τα μπαλκόνια τους, οι κάτοικοι του Άθερστον πετούν γλυκά με τα μικρά παιδιά από κάτω να τσακώνονται για το ποιο θα προλάβει να μαζέψει τα περισσότερα. Κάπως έτσι εκπαιδεύονται για την μπάλα και το ξύλο που έχουν να παίξουν μεγαλώνοντας. Νικητής του Atherstone Ball Game είναι αυτός του οποίου την κατοχή θα βρεθεί η μπάλα στο τέλος του παιχνιδιού. Δύο είναι οι βασικοί κανόνες για τους παίκτες: Να παραμείνουν στον συγκεκριμένο δρόμο και να μην σκοτώσουν κανέναν.

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του παιχνιδιού υπήρξε απίστευτη βία. Πιθανότητα βέβαια, η βία είναι και ο λόγος μεγάλης απήχησης του Atherstone Ball Game. Όπως σημειώνει αρθρογράφος που το παρακολούθησε από κοντά, «υπάρχει κάτι υποσυνείδητα δελεαστικό στον καβγά μέσα σε αυτό το φιλικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον, ανεξάρτητα από το πόσοι διαγωνιζόμενοι σύρονται έξω με μαύρα μάτια, σκισμένα ρούχα και μελανιασμένα μέλη».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση