Τα πάνω κάτω: Η παράξενη συκιά που φυτρώνει ανάποδα στα ερείπια αρχαίας ρωμαϊκής πόλης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 11:50 Τα πάνω κάτω: Η παράξενη συκιά που φυτρώνει ανάποδα στα ερείπια αρχαίας ρωμαϊκής πόλης

Κρυμμένη σε ένα αρχαιολογικό πάρκο κοντά στη Νάπολη αναπτύσσεται εδώ και χρόνια μια άγρια συκιά.

Το δέντρο στέκεται στην Bacoli, εκεί που κάποτε ήταν η πόλη Baiae, που θεωρούνταν ο καλοκαιρινός προορισμός των Ρωμαίων.

Ο ιστότοπος Storie di Napoli αναφέρει ότι η συκιά μεγάλωνε προς τα πάνω μέχρι τη δεκαετία του 1940, αλλά, όταν άρχισαν οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο, το δέντρο καταστράφηκε. Οι ρίζες του, όμως, επέζησαν, και το δέντρο πλέον αναπτύσσεται διαφορετικά, όπως αναφέρει η DailyMail.

Η ανάποδη συκιά έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο

Μπορεί ο αρχαιολογικός χώρος να προσελκύει εδώ και καιρό επισκέπτες, αλλά και η ανάποδη συκιά έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο.

«Μείναμε έκπληκτοι που είδαμε μια συκιά να μεγαλώνει ανάποδα… ήταν το αποκορύφωμα της επίσκεψης!», έγραψε ένας επισκέπτης στο TripAdvisor.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, την αρχαία πόλη Baiae επισκέπτονταν οι πλούσιοι και ισχυροί της Ρώμης για να πιουν, να διασκεδάσουν, αλλά και να επιδοθούν σε ακολασίες.

Στην τηλεοπτική σειρά «Secrets of the Dead: Nero's Sunken City», ο καθηγητής Kevin Dicus, ο οποίος έχει εμπειρία στην ανασκαφή των συγκεκριμένων ρωμαϊκών ερειπίων, δήλωσε:

«Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ρωμαϊκής ιστορίας… ο Καίσαρας, ο Κικέρωνας, ο Μάρκος Αντώνιος, ο Νέρωνας, όλοι αυτοί οι άνδρες είχαν βίλες στην Baiae.

Εκεί οι αριστοκράτες μπορούσαν να πάνε και -μακριά από τη δημόσια εικόνα τους- να απολαύσουν ιδιωτικές απολαύσεις. Παράνομο σεξ, μέθη, πάρτι στην παραλία, πάρτι σε βάρκες. Ό,τι συνέβαινε στο Baiae έμενε στο Baiae».

Τα ερείπια, που έχουν χαθεί από τη θάλασσα, οι επισκέπτες μπορούν να τα εξερευνήσουν με μια περιήγηση με διάφανο πλωτό μέσο ή μέσω κατάδυσης.

Πηγή: DailyMail

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση