Στην Ιταλία υπάρχει η παράδοση να ρίχνουν κάθε χρόνο έναν πολιτικό στο ποτάμι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 12:29 Στην Ιταλία υπάρχει η παράδοση να ρίχνουν κάθε χρόνο έναν πολιτικό στο ποτάμι

Στην ιταλική πόλη Τρέντο υπάρχει μια ετήσια παράδοση που κάνει τους ντόπιους πολιτικούς να τρέμουν.

Το Tonca είναι η κωμική αναπαράσταση μιας αρχαίας τιμωρίας που χρησιμοποιήθηκε από τον 14ο έως τον 17ο αιώνα, στην οποία ένα άτομο τοποθετείται σε ένα κλουβί και βυθίζεται στα παγωμένα νερά του ποταμού Αδίγη, του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού της Ιταλίας. Η παράδοση είναι μέρος του Feste Vigiliane, ενός εβδομαδιαίου εορτασμού του πολιούχου της πόλης που λαμβάνει χώρα στα τέλη Ιουνίου, αναφέρει το mymodernmet.

Πριν από την εκδήλωση διεξάγεται δημόσια μια κωμική σάτιρα στην οποία μέλη του «δικαστηρίου» προτείνουν άτομα για τιμωρία. Υπάρχει δικαστής, συνήγορος υπεράσπισης, εισαγγελέας, ακόμα και κάποιος που παίζει το ρόλο του κατηγορούμενου.

Η επίσημη ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώνεται λίγες μέρες αργότερα και όποιος κρίθηκε ο χειρότερος πρέπει να πάρει τη θέση του μέσα στο κλουβί. Στη συνέχεια βυθίζονται πανηγυρικά στο ποτάμι τρεις φορές.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση