Μητέρα με δύο μήτρες έμεινε έγκυος και στις 2: Η περίπτωση του 1 εκατομμυρίου!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 11:16 Μητέρα με δύο μήτρες έμεινε έγκυος και στις 2: Η περίπτωση του 1 εκατομμυρίου!

Είναι ήδη μητέρα τριών παιδιών και από τα 17 της γνώριζε ότι είχε δύο μήτρες, αλλά ποτέ δεν περίμενε ότι θα έμενε έγκυος και στις δύο ταυτόχρονα!

Μπορεί να ακούγεται σαν δίδυμη κύηση, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς η σύλληψη έγινε σε διαφορετικό χώρο, με άλλο ωάριο και άλλο σπέρμα.

Η Κέλσι Χάτσερ και ο σύζυγός της Καλέμπ, έχουν ήδη τρία παιδιά – 7 , 4 και 2 ετών. Κάθε εγκυμοσύνή της ήταν μοναδική και χωρίς επιπλοκές.

Η Χάτσερ έχει μια σπάνια πάθηση γνωστή ως “δίδελφυς μήτρα” ή διπλή μήτρα, που σημαίνει ότι γεννήθηκε με δύο μήτρες και δύο τράχηλους.

Ενώ η “δίδελφυς μήτρα” είναι σπάνια από μόνη της, οι πιθανότητες να μείνει έγκυος μία γυναίκα την ίδια στιγμή σε κάθε μήτρα είναι περίπου «1 στο εκατομμύριο», σύμφωνα με τον Δρ Richard Davis , ειδικό στην ιατρική της μητέρας και του εμβρύου στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, όπου νοσηλεύεται η Χάτσερ.

«Όταν το έμαθα για πρώτη φορά, σκέφτηκα: «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια στην οποία μπορώ να απευθυνθώ απλώς, για να δω ποιες ήταν οι εμπειρίες της», είπε ο Χάτσερ στο «Καλημέρα Αμερική» . «Αλλά έχω διαβάσει μόνο για δύο άλλες περιπτώσεις στις οποίες είχαν μωρό σε εντελώς ξεχωριστές μήτρες. Δεν βρήκα καμία γυναίκα για να μιλήσω μαζί της».

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δίδυμων κυήσεων», είπε ο γιατρός της, προσθέτοντας για τη συγκεκριμένη περίπτωση της Hatcher: «Πιθανότατα αυτό που συνέβη είναι ότι έκανε ωορρηξία ξεχωριστά και είχε από ένα ωάριο σε κάθε σάλπιγγα, τα οποία κατέβηκαν ξεχωριστά στις δύο μήτρες. Στη συνέχεια το σπέρμα ταξίδεψε σε κάθε ξεχωριστή μήτρα και η γονιμοποίηση έγινε ξεχωριστά».

«Δεν υπάρχει ειδικός γιατρός που να ξέρει πώς να διαχειριστεί έναν ασθενή με δύο μήτρες και δύο μωρά, με ένα σε κάθε μήτρα», είπε ο γιατρός της. «Επομένως, βασιζόμαστε πραγματικά στη βασική μας διδασκαλία, στη βασική μας γνώση και στη φυσιολογία της εγκυμοσύνης που καταλαβαίνουμε, και την εφαρμόζουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Η Χάτσερ διανύει περίπου την 34η εβδομάδα κύησης και η ημερομηνία τοκετού είναι στις 25 Δεκεμβρίου, την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Πηγή: healthstories.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση