Γυναίκα έκανε μήνυση στον άντρα της επειδή…δεν έκανε συχνά μπάνιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 23:29 Γυναίκα έκανε μήνυση στον άντρα της επειδή…δεν έκανε συχνά μπάνιο

Η υπόθεση αυτή δεν είναι η πρώτη του είδους της όπου η κακή προσωπική υγιεινή αναφέρεται ως αιτία διαζυγίου.

Σε μια μοναδική νομική υπόθεση στην Τουρκία, μια γυναίκα κατέθεσε αγωγή κατά του συζύγου της λόγω της κακής προσωπικής του υγιεινής. Η υπόθεση, η οποία έχει τραβήξει την προσοχή των τουρκικών μέσων ενημέρωσης και των νομικών κύκλων, επικεντρώνεται στους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι η έλλειψη καθαριότητας του συζύγου της έκανε τον έγγαμο βίο τους αφόρητο.

Η γυναίκα προσέφυγε με τα παράπονά της στο 19ο Οικογενειακό Δικαστήριο της Άγκυρας, ζητώντας διαζύγιο από τον σύζυγό της. Η ουσία της καταγγελίας της ήταν το γεγονός ότι ο άντρας της δεν έκανε συχνά μπάνιο, ενώ φόραγε τα ίδια ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της, ο δικηγόρος της παρουσίασε καταθέσεις από κοινούς γνωστούς και μερικούς από τους συναδέλφους του άντρα της. Οι μάρτυρες αυτοί επιβεβαίωσαν τις καταθέσεις της ενάγουσας, περιγράφοντας λεπτομερώς τις κακές συνήθειες υγιεινής του εναγομένου. Οι μαρτυρίες ανέφεραν πως ο άντρας έκανε μία φορά μπάνιο στις 10 ημέρες ενώ η αναπνοή τους περιγράφεται ως «αφόρητη».

Το δικαστήριο έκρινε τα στοιχεία αρκετά πειστικά ώστε να χορηγήσει το διαζύγιο. Επιπλέον, διέταξε τον άντρα να καταβάλει αποζημίωση 500.000 τουρκικών λιρών για την οδύνη που προκάλεσε η έλλειψη προσωπικής υγιεινής του.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι η πρώτη του είδους της όπου η κακή προσωπική υγιεινή αναφέρεται ως αιτία διαζυγίου. Παρόμοιες περιπτώσεις έχουν σημειωθεί παγκοσμίως, αναδεικνύοντας πώς τέτοια ζητήματα μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις συζυγικές σχέσεις.

Στην Τουρκία, το αστικό δίκαιο κατηγοριοποιεί τους λόγους διαζυγίου σε ειδικούς και γενικούς λόγους, με τους τελευταίους να περιλαμβάνουν όλες τις αιτίες που καθιστούν τη ζωή αφόρητη για τον έναν ή και τους δύο συντρόφους.

πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση