Στο πιο πυκνοκατοικημένo μέρος της γης όλοι είναι συγγενείς και... δεν υπάρχει χώρος για αστυνομία!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 15:56 Στο πιο πυκνοκατοικημένo μέρος της γης όλοι είναι συγγενείς και... δεν υπάρχει χώρος για αστυνομία!

Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς τι είναι στην πραγματικότητα η Santa Cruz del Islote. Το νησί, ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα στον κόσμο αλλά διατηρεί έναν ήσυχο τρόπο ζωής

Το «πιο πυκνοκατοικημένο μέρος της Γης» είναι ένας περίεργος τόπος χωρίς αστυνομικούς και αυτοκίνητα, με χιλιάδες τουρίστες να ταξιδεύουν στο μικροσκοπικό νησί κάθε χρόνο.

Η Santa Cruz del Islote των 1.200 κατοίκων όπου δεν υπάρχουν αστυνομικοί, διαθέτει μόνο τέσσερις δρόμους και μόνο 45 οικογένειες συνολικά, και έχει καταφέρει να προσελκύσει άφθονο κόσμο. Το τεχνητό νησί είναι ένα από τα πιο υπερπλήρη μέρη στη Γη.

Εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού ζουν σε μόλις 97 σπίτια. Καθώς η απόσταση από τη μία πλευρά του νησιού στην άλλη είναι απίστευτα μικρή, οι κάτοικοι επιλέγουν να περπατούν ή χρησιμοποιούν τις βάρκες τους.

Η έλλειψη αστυνομικής παρουσίας μπορεί να ανησυχεί κάποιους τουρίστες, αλλά η δεμένη κοινότητα του νησιού φροντίζει πάντα ο ένας για τον άλλον. Κανείς δεν κλειδώνει τις πόρτες του και δεν έχει αναφερθεί ποτέ κανένα έγκλημα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι όλοι οι κάτοικοι είναι συγγενείς μεταξύ τους, ανέφερε η The Sun. Οι νεκροί τους θάβονται σε ένα κοντινό νησί καθώς δεν υπάρχει χώρος για νεκροταφείο.

Μια γεννήτρια και δύο ηλιακοί σταθμοί παρέχουν στον τόπο ηλεκτρικό ρεύμα και ένα πλοίο από την Καρταχένα προσφέρει πόσιμο νερό στους κατοίκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση