Γιατί έρχεται ο Θανάσης Παφίλης στη Σπερχειάδα;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 18:04 Γιατί έρχεται ο Θανάσης Παφίλης στη Σπερχειάδα;

Το ερώτημα, που διατυπώνουμε στον τίτλο του άρθρου μας έχει μια προφανή απάντηση, μιας και ο Θανάσης Παφίλης κατάγεται από τα ορεινά ανταρτοχώρια της Σπερχειάδας, το Πίτσι συγκεκριμένα, ήταν αρχικά βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου στη Φθιώτιδα από τον Ιούνιο του 1989 που επανεξελέγη στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989 και του 1990, ενώ μετά τη διάσπαση του Συνασπισμού  προσχώρησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η ομιλία, όμως, του Θανάση Παφίλη στην εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. στην Σπερχειάδα την Πέμπτη 18 Αυγούστου, συνοδεία μάλιστα μεγάλης συναυλίας με τον Γιώργο Μαργαρίτη, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ούτε πρόκειται για .... επιστροφή στις ρίζες.

Η επίσκεψη και η ομιλία του συμπατριώτη μας, κορυφαίου στελέχους του ΚΚΕ, στα πατρώα εδάφη έρχεται λίγο καιρό μετά την επίσκεψη στη Μακρακώμη στις 15 Ιουλίου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, συμπατριώτη μας επίσης, Δημήτρη Κουτσούμπα με το βαρύ ζεϊμπέκικο. Και συνεχούς παρουσίας του Λαμιώτη Γ.Γ. στις κινητοποιήσεις της ΛΑΡΚΟ αλλά και των στελεχών του Τ.Ε. και της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας σε κάθε γωνιά του νομού.

Η συχνή παρουσία του ΚΚΕ και των κορυφαίων στελεχών του στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, σχετίζεται με την εκτίμηση που υπάρχει στον Περισσό ότι το Κόμμα, λόγω απλής αναλογικής, έχει τις προϋποθέσεις να εκλέξει βουλευτή στο νομό.

Θα μπορέσει το ΚΚΕ να εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή στη Φθιώτιδας και ποιός θα είναι αυτός;

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση