Ειδήσεις από το αρχείο με νόημα…

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 08:01 Ειδήσεις από το αρχείο με νόημα…

Στο δημόσιο βίο, όταν πραγματοποιείται ένα γεγονός ή δημοσιεύεται ένα Δελτίο Τύπου ή μια είδηση, ίσως η πρώτη και γρήγορη ανάγνωση, αλλά και η ταχύτατη ροή των πληροφοριών να μην επιτρέπουν δεύτερες και τρίτες αναγνώσεις και πιο συγκεκριμένες εξειδικεύσεις…

Από το Νοέμβριο πάντως του 2019 που ήλθε στην Φθιώτιδα ο υπερδραστήριος Μητροπολίτης μας Συμεών μπορεί να μας «βομβαρδίζει» το Γραφείο Τύπου της Μητρόπολης με καθημερινά σχεδόν Δελτία Τύπου, που σχεδόν δεν τα προλαβαίνουμε ή περίπου να «ζαλιζόμαστε» όταν λαμβάνουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Δεσπότη μας - άραγε ποιοι από τους δημόσιους ταγούς ενημερώνουν τόσο εξονυχιστικά τους πολίτες για κάθε τους δραστηριότητα σε μόνιμη βάση; - η ειδησεογραφική ομάδα όμως του Lamiareport έχει καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι πίσω από κάθε είδηση του Μητροπολίτη μας συνήθως κρύβονται και άλλες ειδήσεις, ίσως πιο σημαντικές, και με πολύ νόημα.. με πολύ καλό νόημα για τον τόπο…

Αυτές τις ημέρες λοιπόν που η Μητρόπολη Φθιώτιδος και το Κατασκηνωτικό της Κέντρο έχει γίνει το επίκεντρο το γεωπολιτικού ενδιαφέροντος σε διεθνές επίπεδο με την πρότυπη φιλοξενία των παιδιών του πολέμου από την Ουκρανία ανατρέξαμε στο αρχείο του Lamiareport και ανακαλύψαμε ειδήσεις με … νόημα.

Αναφερόμαστε σε δυο επισκέψεις, που προκάλεσε ο Δεσπότης μας, υψηλότατου επιπέδου, πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Δύο χρόνια πριν...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020,  ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Shutenko Sergii, επισκέπτεται τον Μητροπολίτη Συμεών και μεταξύ των άλλων και τις Κατασκηνώσεις στην Αγία Αικατερίνη στο Καινούργιο, πολύ πριν από την ανακαίνιση τους από τον κ. Συμεών. Ανατρέχουμε στην δήλωση τότε του κ. Shutenko:

«Η επέκταση των εγκαταστάσεων με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέα γενιά του Νομού Φθιώτιδος, τις δραστηριότητες για την γνωριμία με τα παιδιά από άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και Ουκρανών παιδιών είναι πρωτοπόρο και αποτελεί πολύ δυνατή πνευματική και ουσιαστική επένδυση στο μέλλον. Μία ξεχωριστή απόλαυση ήταν να ανταλλάξουμε τα σχέδια μας για την εμβάθυνση της πνευματικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Νομό με τον πολυαγαπημένο Μητροπολίτη κκ. Συμεών, στην θερμή και αδελφική ατμόσφαιρα που πάντα διακρίνει τις συναντήσεις μας. Μία καρποφόρα συζήτηση πάνω σε θέματα της ανάπτυξης συνεργασίας Ουκρανίας με την Μητρόπολη Φθιώτιδας είχαμε στην επίσκεψή μας στις Κατασκηνώσεις τις Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας στην «Αγία Αικατερίνη» Καινούριου».

Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πάλι πριν τον πόλεμο, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt. επισκέπτεται την Φθιώτιδα. Ο φακός του LR εστιάζει και στην μακράς διαρκείας επίσκεψή του στον «παλιό γνώριμο» Μητροπολίτη Συμεών, όπως εύστοχα σχολιάσαμε.. Πολλοί ξαφνιάστηκαν από την μεγάλη διάρκεια της συνάντησης τότε των δυο ανδρών στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητρόπολης.. Όχι όμως εμείς, που διαβάζουμε πίσω από τα εθιμοτυπικά και πίσω από το γράμμα, και γνωρίζοντας ότι ο Δεσπότης μας κινείται με πρόγραμμα, με μεθοδικότητα και με στόχο…

Προχθές λοιπόν ήλθε η επιβεβαίωση κατά την υποδοχή των παιδιών του πολέμου από την Ουκρανία από το στόμα των ίδιων των στελεχών τόσο της Ουκρανικής όσο και της Αμερικανικής Πρεσβείας της Ελλάδος: το πρότυπο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλληλεγγύης στα αγγλικά και στα ελληνικά για παιδιά από τρίτες χώρες με πιλοτική εφαρμογή τα παιδιά της Ουκρανίας το είχε προτείνει ο Δεσπότης μας εδώ και δυο χρόνια πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ένα πρόγραμμα που ανοίγει τους ορίζοντες της περιοχής μας και αξιοποιεί τον πνευματικό και ιστορικό της πλούτο.

Και να που το σχέδιο δεν έμεινε «επί χάρτου», αλλά ήδη υλοποιείται παρά τις δυσκολίες και με μεγάλη επιτυχία.

Ήδη δυο μεγάλες πρώτες δυσκολίες, που από εμάς δεν πέρασαν απαρατήρητες, ξεπεράστηκαν χάρη στην ικανότητα του Δεσπότη μας και των συνεργατών του. Το πρώτο ήταν το πως θα φτάσουν τα παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη στο λιμάνι της ειρήνης στο Καινούργιο Λοκρίδος. Μαθαίνουμε ότι ο κ. Συμεών «κίνησε γη και ουρανό» για να να καταστεί αυτό εφικτό. Και το δεύτερο είναι ότι η άφιξη των παιδιών συνέπεσε με την μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την Φθιώτιδα και την παραθαλάσσια Λοκρίδα. Από ο,τι φαίνεται όλα λειτούργησαν υποδειγματικά και σε αυτό το επίπεδο.

Και μια τελευταία λεπτομέρεια, επίσης με νόημα: διαβάσαμε στα Δελτία Τύπου ότι το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία της Μητρόπολης με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Καλά πληροφορημένες πηγές μας λένε ότι ο Δεσπότης μας δεν κρύβει την θετική του ικανοποίηση που ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, ο Φάνης Σπανός με τους συνεργάτες του, είναι κοντά στην Μητρόπολη και νοιάζεται προσωπικά ώστε το εγχείρημα αυτό να πετύχει…

Ειδήσεις με νόημα λοιπόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση