Όλοι στην Πόλη για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 17:50 Όλοι στην Πόλη για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος

Ημέρα χαράς και γιορτής για την Ορθοδοξία, αλλά και ολόκληρη τη Φθιώτιδα

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, με προεξέχοντα τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικου Πατριαρχείου της Συνοδικής Πράξεως, η τελετή επίσημης υπογραφής αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη.

Πλήθος λαϊκών και κληρικών αναχώρησαν χθες από τη Λαμία ώστε να παρευρίσκονται σε αυτό το σπουδαίο θρησκευτικό γεγονός. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών έχει μεταβεί από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη. Στην πόλη επίσης βρίσκονται ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμης Χειμάρας, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος, η δημοτική σύμβουλος Αμαλία Ποντίκα, η δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, η δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή και ο δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος.

Μαζί με τους κληρικούς την αποστολή συνοδεύουν περίπου 250 πολίτες, οι οποίοι με περίσσεια υπομονή έκαναν αυτό το μεγάλο ταξίδι, άλλοι οδικώς και άλλοι αεροπορικώς, ώστε να βρεθούν στην τελετή ανακήρυξης του Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη σε άγιο.

Να σημειωθεί ότι στις 14 Ιουνίου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών για να του ανακοινώσει την επίσημη αναγραφή του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση