Ξεκίνησαν οι ερευνητικές εργασίες στην αρχαία Μελιταία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 20:28 Ξεκίνησαν οι ερευνητικές εργασίες στην αρχαία Μελιταία

Δουλειά έπιασαν οι αρχαιολόγοι στην αρχαία Μελιταία, στο Δήμο Δομοκού, όπου ξεκίνησαν ερευνητικές εργασίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Οι προκαταρκτικές εργασίες του νέου αρχαιολογικού προγράμματος στην αρχαία Μελιταία (MELAP), που υλοποιείται με την αρωγή του Δήμου Δομοκού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εντοπίζονται στο πλάτωμα της ακρόπολης της αρχαίας Μελιταίας. Εκεί, όπου πριν από 50 χρόνια, το Φθινόπωρο του 1972, η Θ΄ Αρχαιολογική Περιφέρεια Θηβών ανέσκαψε δυο ερευνητικές τομές, στις οποίες εντοπίστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ευρήματα.

Το χώρο επισκέφθηκε, κατά την έναρξη των εργασιών, ο Δήμαρχος Δομοκού  Χαράλαμπος Λιόλιος που ευχήθηκε «καλά αποτελέσματα σε όλη αυτή την προσπάθεια που πρώτη φορά ξεκινάει στην περιοχή...»

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει από την πρώτη στιγμή την  προσπάθεια με όσα μέσα διαθέτει και μπορεί. Ήδη με έξοδα του δήμου έχει εξοπλιστεί το παλαιό δημοτικό σχολείο της Μελιταίας με γραφεία και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποτελέσει την έδρα του προγράμματος, όπως ενημερώνει σχετικά ο Δήμος Δομοκού.

Το φιλόδοξο πλάνο των αρχαιολόγων προβλέπει την υλοποίηση μιας σειράς εργασιών μέχρι το τέλος του 2022 στην αρχαία Μελιταία, που υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Αχαΐας Φθιώτιδας 

Εργασίες που ευχόμαστε να φέρουν στο φως τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που είναι θαμμένοι στη Φθιωτική γη.


 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση