Γ. Σαρακιώτης: «Ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 20:51 Γ. Σαρακιώτης: «Ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας για το θέμα των προγραμματικών προτάσεων των κομμάτων.

Όπως αρχικά ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ότι “μείωσε τους φόρους”, πέρυσι σε μια χρονιά εισέπραξε 7 δισ. ευρώ από επιπλέον φόρους, κατά κύριο λόγο έμμεσους φόρους. Πώς δήθεν μειώνονται οι φόροι από τη Ν.Δ. και μπαίνουν στα ταμεία επιπλέον 7 δισ. ευρώ; Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η αύξηση των εσόδων προήλθε από την ακρίβεια, όχι από την υποτιθέμενη ανάπτυξη. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει, μεταξύ άλλων για την καταπολέμηση της ακρίβειας, τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά στο 6% και σε είδη πρώτης ανάγκης στο 0%».

Παράλληλα, ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Όταν οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζουν σε ένα χρόνο υπερκέρδη ύψους 3,6 δισ. ευρώ και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει τα κράτη-μέλη να φορολογήσουν τα ουρανοκατέβατα – όπως η ίδια τα χαρακτηρίζει – κέρδη, στη χώρα μας έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία κωφεύει και δεν εφαρμόζει ούτε τις οδηγίες της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να εισπράττει μόλις 300 εκ. ευρώ. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο υπέρογκο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει κλείσει τις επιχειρήσεις του γι’ αυτό το λόγο. Όσες επιχειρήσεις γνωρίζω να έχουν κλείσει τον τελευταίο χρόνο στη Φθιώτιδα, έκλεισαν λόγω του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας».

Ακολούθως, σχετικά με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Δεν είναι δυνατόν να ακούμε διαρκώς για “ανάπτυξη” και οι οφειλές των πολιτών να αυξάνονται κατά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν στα 170-180 ευρώ/μηνιαίως για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και τώρα έχουν αυξηθεί στα 240 ευρώ. Δεν το λες και… μείωση βαρών! Κύριε Καμπουράκη, εγώ είμαι δικηγόρος και με το νόμο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές και πληρώναμε μηνιαίως 170-180 ευρώ και τώρα πληρώνουμε 240 ευρώ, αλλά αναρωτιέμαι γιατί τα λάθη νόμων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το ασφαλιστικό δεν τα διόρθωσε επί τέσσερα χρόνια η Ν.Δ.;»

Κλείνοντας, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε: «Ό,τι προτείνουμε ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία συνάδει πλήρως με τις προτάσεις της Ε.Ε. και δυστυχώς δεν εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.: Φορολόγηση των ουρανοκατέβατων υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Με τους πόρους αυτούς θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί σειρά μέτρων, τα οποία θα ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία», ενώ παράλληλα πρόσθεσε: «Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από την κα Κεραμέως, η οποία αφήνει 20.000 νέα παιδιά εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των εξαιρετικών ελληνικών πανεπιστημίων και τα στρέφει σε αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά κολλέγια. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, συγκεκριμένο μεγάλο ιδιωτικό κολλέγιο, πριν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εμφάνιζε κέρδη ύψους 4,5 εκ. ευρώ και εντός μίας χρονιάς, μετά την εφαρμογή της ΕΒΕ, εμφάνισε κέρδη ύψους 16 εκ. ευρώ. Εν τέλει, όλες οι πολιτικές αποφάσεις… εξηγούνται!»

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση