Σπανός: «Διευρύνουμε τους αναπτυξιακούς ορίζοντες της περιοχής με πρωτόγνωρα έργα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 09:32 Σπανός: «Διευρύνουμε τους αναπτυξιακούς ορίζοντες της περιοχής με πρωτόγνωρα έργα»

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων…

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βοιωτίας της παράταξης: "Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας" πραγματοποίησαν περιοδεία στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, προκειμένου να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με πολίτες.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα χωριά και τις κωμοπόλεις Μαυρομμάτι, Λεοντάρι, Θεσπιές, Άσκρη και Αλίαρτο, ενώ οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον πρωτογενή τομέα, σε όσα έχουν ήδη γίνει και σε όσα έχει ακόμη ανάγκη ο τόπος για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής υπέρ των παραγωγών.

Εκτός από τα πολλά και απολύτως αναγκαία έργα, που ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στην Κωπαΐδα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων για την αξιοποίηση των Κήπων Αλιάρτου!

Ένα αίτημα δεκαετιών, που ικανοποιήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη και αξιοποίηση του εμβληματικού πάρκου των 144 στρεμμάτων. Νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή, δίνει και το έργο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη διαμόρφωση κτιρίου του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας με στόχο τη στέγαση τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Βρεθήκαμε στην καρδιά της Κωπαΐδας και της αγροτικής μας παραγωγής και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με κατοίκους του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για έργα και δράσεις που έγιναν, όπως και για όσα βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν την επόμενη περίοδο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

 «Δεσμευτήκαμε για τη συνεχή στήριξη των παραγωγών μας, από την άρδευση έως την τελική διάθεση των προϊόντων τους, αλλά επισημάναμε και πόσο κομβική είναι η επόμενη περίοδος για τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων και για ολόκληρη τη Βοιωτία, αφού ολοκληρώνουμε έργο 3 εκατ. ευρώ για τη στέγαση τμημάτων του Γεωπονικού στο παλιό εκκοκκιστήριο.

»Παράλληλα, με την απόφασή μας να παραχωρήσουμε στον Δήμο τους Κήπους Αλιάρτου, ανοίξαμε το δρόμο για την ανάδειξη και αξιοποίηση τους. Πρόκειται για πρωτόγνωρα έργα και παρεμβάσεις, που διευρύνουν τους αναπτυξιακούς ορίζοντες της ευρύτερης περιοχής! Με τη στήριξη των πολιτών, θα ολοκληρώσουμε τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό και για τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση