Σήμερα οι εκλογές της ΠΕΔ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 09:12 Σήμερα οι εκλογές της ΠΕΔ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων

137, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν για τον νέο Πρόεδρο. Τρεις οι «μνηστήρες» από τους 26 υποψηφίους…

Νέες δημοτικές αρχές και νέα Διοίκηση στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας από την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Κατόπιν πρόσκλησης του οικοδεσπότη Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου, ως Δήμαρχος της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 12:00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας, η Γενική Συνέλευση Δημάρχων και εκπροσώπων δημοτικών συμβουλίων της Περιφέρειας, για την εκλογή των οργάνων διοίκησης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

Όργανα διοίκησης της Π.Ε.Δ. είναι:

- Η Γενική Συνέλευση,

-Το Διοικητικό Συμβούλιο,

- Η Εκτελεστική Επιτροπή,

- Ο Πρόεδρος (Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής και εκλέγεται από αυτό μεταξύ των μελών του για όλη τη δημοτική περίοδο. Η θητεία του λήγει με την εγκατάσταση του νέου Προέδρου), και

- Το Εποπτικό Συμβούλιο

Το ψηφοδέλτιο φέτος θα είναι κοινό και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 26 αυτοδιοικητικοί από τους οποίους θα εκλεγούν τα 21 μέλη του ΔΣ εκ των οποίων οι 13 θα είναι δήμαρχοι και οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι.

Από τα 21 μέλη, θα εκλεγεί και ο Πρόεδρος θέση για την οποία υπάρχουν τρεις (3) ενδιαφερόμενοι ο ένας εξ αυτών ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος.

Ο κ. Λιόλιος εξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο δήμο της βόρειας Φθιώτιδας. Είναι από τη νέα γενιά αυτοδιοικητικών, ωστόσο έχει αρκετά χρόνια εμπειρίας, αφού διετέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού με Δήμαρχο το «Στρατηγό» Στέλιο Σύρο.

Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Bradford (Ηνωμένο Βασίλειο), με πλήθος ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

«Αντίπαλοί» του, ο πρώην Δήμαρχος Καρπενησίου και απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης και ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας.

Η ψηφοφορία

Συνολικά θα ψηφίσουν 137 άτομα από τους 25 Δήμους της Στερεάς. Εκλέκτορες είναι όλοι οι Δήμαρχοι (25) και ακόμη 100 δημοτικοί σύμβουλοι ανάλογα με τη δυναμικότητα των δήμων, καθώς και 12 ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν σε όργανα της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ, κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο (Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της ΚΕΔΕ όπου εκεί έχουν δικαίωμα ψήφου οι 25 δήμαρχοι, συν 9 ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι, συν όσοι διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εποπτικού συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, σύνολο 2 άτομα).

Αναλυτικά ανά Δήμο της Στερεάς:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση