Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου νέος πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 08:18 Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου νέος πρόεδρος του  Φο.Δ.Σ.Α.

«Βγήκε λευκός καπνός» στο Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας, μετά από έντονο παρασκήνιο.

Τελικά η φράση «Στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα» βρήκε τη «δικαίωσή» της  και στις διεργασίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή νέου προέδρου.

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι εκλογές στο Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς, όπου υπήρξε συμφωνία μεταξυ Παπαϊωάννου και Βάκα, να μοιραστούν τη θητεία στην προεδρία του Φορέα με τον Δημάρχο Λαμιέων να ξεκινά πρώτος για μια διετία και στη συνέχεια να αναλαμβάνει την προεδρία η Δήμαρχος Χαλκίδας μέχρι το τέλος της θητείας.

Το παρασκήνιο

Μπορεί κυριολεκτικά να χρειάστηκε να περάσουν από σαράντα κύματα. Μπορεί να καταναλώθηκαν ώρες στα τηλέφωνα και πολλά χιλιόμετρα για τις διαπραγματεύσεις. Όμως τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες και επειδή «Ανάγκα και οι θεοί πείθονται» επικράτησε η λογική και επήλθε συναίνεση.

Κι ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις η ιστορία διδάσκει ότι τις λύσεις τις δίνουν οι μεγάλοι, σήμερα τη συναίνεση την επέβαλαν οι «μικροί» που μόνο τέτοιοι δεν ήταν τελικά.. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την Κυριακή, παράλληλα με την
εκλογική διαδικασία στην ΠΕΔ, ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Ηλίας Κυρμανίδης, έχοντας και τη συγκατάθεση των περισσοτέρων μετόχων δημάρχων, έβαλε στο ίδιο τραπέζι τους δυο υποψηφίους για τη θέση του προέδρου, δημάρχους Έλενα Βάκα και Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Η εντολή της πλειοψηφίας των μετόχων ήταν «βρείτε τα σε μια συνθετική βάση». Σε εκείνο το ραντεβού, αν και συμφώνησαν στο μοίρασμα της θητείας, κανένας δεν δεχόταν να αναλάβει δεύτερος. Τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις έδειχναν να καταλήγουν σε ναυάγιο. Η δήμαρχος Χαλκίδας απαιτούσε και μάλλον πετύχαινε την καθολική συσπείρωση των δημάρχων της Εύβοιας και παράλληλα έστελνε το μήνυμα και στη Φθιώτιδα ότι οι εκλογές για πρόεδρο στην ΠΕΔ έπονται, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Μέχρι τις 10 το βράδυ η σύγκρουση έδειχνε αναπόφευκτη, καθόσον Βάκα και Παπαϊωάννου είχαν ήδη καταρτίσει ψηφοδέλτια και μετρούσαν κουκιά.

 Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν μη αναμενόμενη, ανατρεπτική, αλλά όπως αποδείχθηκε και καταλυτική.. «Έξω η Βάκα, έξω ο Παπαϊωάννου, ένα μεγάλο βήμα πίσω και η Εύβοια και η Φθιώτιδα και δήμαρχος από μικρή Περιφερειακή Ενότητα»! Αυτή την πρόταση «Κεραυνό» αποδέχονταν όλοι οι μικρομεσαίοι δήμαρχοι Φθιώτιδας & Εύβοιας. Δημιουργήθηκε έτσι ένα μη αναμενόμενο, αλλά πανίσχυρο μπλοκ μετόχων, που καθόριζαν τις εξελίξεις και επέβαλαν σε Λαμία και Χαλκίδα να τα βρουν.

Και κάπως έτσι, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα το κινητό του δημάρχου Λαμιέων κουδούνισε. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνική γραμμής ήταν η δήμαρχος Χαλκίδας. «Πανουργιά εσύ ξεκινάς πρόεδρος» Όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον λεπτομέρειες..

Για την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ τη Δευτέρα το πρωί δήμαρχος από τη Φθιώτιδα κυριολεκτικά ξημέρωσε στο Μέγαρο Μαξίμου. Προφανώς δεν πήγε για να συζητήσει με το Μητσοτάκη ούτε για το Αγροτικό ούτε για τα ομόφυλα ζευγάρια.. Τελικά οι «μικροί» δεν είναι και τόσο μικροί…

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εκλογική συνεδρίαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση